Yeni Diyar'a bahar geldi

3 hafta önce deplasmanda Erganispor’a 1-0 yenildiğinde liderin 8 puan gerisine düşen Yeni Diyarbakırspor, üst üste yaptığı 3 maçtan 9 puan çıkararak rakiplerinin kaybetmesiyle zirve yarışına ortak oldu.

Yeni Diyar'a bahar geldi
Lider Kayapınar Belediyespor’la arasında 2 puan fark kalan Yeşil-Kırmızılı takımın çıkışı takımın idmanlarına da yansıyor. Moral ve motivasyonun üst düzeyde olduğu gözlenirken, dün başlayan Hakkari Zapspor maçı hazırlıklarındaki görüntüler takımdaki arkadaşlık ruhunu göstermek açısından anlamlı bir görüntü oluşturdu. Futbolcuların etrafa neşe saçan görüntüsü teknik heyeti de mutlu etti.

‘BU EKİP BAŞARIYA ULAŞACAK’ Teknik patron İhsan Kızıl,takımın başarısı için gerekli olan arkadaşlık ve birlikteliği yakaladıklarını söyledi. Kızıl,”Böyle bir grupla çalıştığım için çok mutluyum. Oynayan oynamayan herkes takımın başarısı için çaba sarf ediyor. Biz bu ekiple mutlu sona ulaşacağız. 3 galibiyetle şampiyonluk gelmez ama takımın moral ve motivasyonu için iyi oldu. Daha çok çalışacağız, kazandıkça bunu hemen unutup önümüze bakacağız.” dedi.

Şen ve şakrak bir görüntü çizen futbolcular da başarı için gerekli olan tüm ortamın oluştuğuna dikkat çekerek, galibiyet serisine devam edeceklerini ifade ettiler.

HAKKARİ-Y.DİYAR MAÇI SEYİRCİSİZ Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), 18 Kasım 2012 tarihinde Van’da oynanan ve Hakkari Zapspor’lu futbolcuların kırmızı kart kararından sonra hakeme saldırdığı Van DSİSpor-Hakkari Zapspor maçıyla ilgili kararını verdi. Kurul, Hakkari Zapspor’a 1 maçı kendi sahasıdnda seyircisiz oynama cezası verdi. Böylece bu hafta sonu Hakkari’de oynanacak Hakkari Zapspor-Y.Diyarbakırspor maçı boş tribünler önünde oynanacak. Van DSİSpor maçında ihraç sonrası hakeme saldıran Hakkari Zapspor’lu A.Mecit Atılgan’a 14 maç oynamama ve kulübüne de 1000 TL para cezası verildi.

Bismil Belediyespor maçında 8 futbolcusu sarı kart gören Y.Diyarbakırspor’a ise kural gereği 5’ten fazla karta ceza verildiği için 600 TL para cezası kesildi.

Burhan GÜL

Kaynak: Diyarbakır Söz