Görüş Bildir

Yeni Güneydoğu Gençlik Ve Spor Kulübü Yenileniyor

Diyarbakır’ın tekvando alanında milli takıma en fazla sporcu kazandıran ve katıldığı müsabakalarda onlarca başarı elde eden Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, kan değişikliğine gidiyor. Kulüp, değişecek yönetim ile birlikte, hem sportif alanda başarılarına başarı katmayı hem yeni projeler hayata geçirmeyi hem de çatışmalı ortam yüzünden psikolojileri etkilenen genç ve çocuklara yeni alanlar açmayı hedefliyor.

Yeni Güneydoğu Gençlik Ve Spor Kulübü Yenileniyor

Diyarbakır’ın tekvando alanında milli takıma en fazla sporcu kazandıran ve katıldığı müsabakalarda onlarca başarı elde eden Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, kan değişikliğine gidiyor. Kulüp, değişecek yönetim ile birlikte, hem sportif alanda başarılarına başarı katmayı hem yeni projeler hayata geçirmeyi hem de çatışmalı ortam yüzünden psikolojileri etkilenen genç ve çocuklara yeni alanlar açmayı hedefliyor.

Diyarbakır’da 2000 yılında kurulan ve voleybol, basketbol, tekvando, boks, yüzme ile jimnastik alanlarında faaliyet yürüten Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü, özellikle tekvando alanında büyük başarılara imza attı. Diyarbakır’dan tekvando milli takımına en çok sporcu kazandıran kulüp, 2 Avrupa ikinciliği, 1 Dünya Kupası üçüncülüğü, 1 Akdeniz Kupası ikinciliği, 1 Karadeniz Oyunları birinciliği, 16 Türkiye şampiyonluğu, 37 Türkiye ikinciliği ve 28 Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kulüp, sportif başarıların yanı sıra, “Madde Bağımlısı Gençler İçin Kültür ve Spor Eğitim Merkezi”, “Uyuşturucuyu Önleme” ve “Madde Bağımlısı Eğitici Eğitim Semineri” adlı projeleri hayata geçirerek, sosyal sorumluluk alanında da çalışmalar yaptı.

Kulüp, önümüzdeki günlerde yönetim değişikliğine giderek, hem sportif alanda başarılarına başarı katmayı hem yeni projeler hayata geçirmeyi hem de çatışmalı ortam yüzünden psikolojileri etkilenen genç ve çocuklara yeni alanlar açmayı hedefliyor. Kulübün başkanlığına Ömer Faruk Sarman’ın, yönetimine ise Ahmet Aydın, Seydi Keskin, Yavuz Karaboğa, Hacı Özbilek ve Salih Öcal’ın getirilmesi planlanıyor.

“HEDEFİMİZ KULÜBÜ DAHA İLERİYE TAŞIMAK”

Başkan adayı Ömer Faruk Sarman, çok sayıda başarı elde etmiş bir kulübün yönetimine talip olduklarını ve tek liste ile kongreye gidileceğini belirterek, “Hedefimiz, zaten başarılı olan ve adından sıkça söz ettiren Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni daha ileriye taşımak. Bunun için tasarladığımız birçok proje ve yapmayı düşündüğümüz çalışmalar var. Kulübümüz hem sportif hem de sosyal alanlarda çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaları genişleterek ve büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Diyarbakırlı gençlerin ve çocukların imkan verilmesi durumunda neleri başardıkları sık sık basının gündemine geliyor. Biz de genç ve çocuklarımıza sadece başarmaları için imkan verip, onlara her alanda destek olacağız” dedi.

“GENÇ VE ÇOCUKLAR ÜZERİNDE İNŞA ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

Ahmet Aydın, amaçlarının gençlerin ve çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyip, potansiyellerini ortaya çıkarıp, imkan sağlamak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bir toplumun, şehrin, ülkenin gelişiminin gençler tarafından olacağı aşikardır. Bu yüzden gençlerin toplum üzerindeki etkisinin öneminin bilinip, bu doğrultuda gençler yönlendirilmelidir. Biz Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak Diyarbakır genç ve çocuklarının yönlendirilmesinde en büyük faktörlerden olmayı amaçlıyoruz. Diyarbakır’da bilindiği gibi bir yıkım dönemini ağır hasarlarla atlattık. Yıkım sonrası inşa çalışmalarında, inşanın öneminin yanında psikolojik olarak da yıkılan genç ve çocukların üzerindeki travmayı atlatmakta yapılacak en önemli adımlardan biri olacak. Nasıl yıkılan yapıların inşasında TOKİ müteahhit olarak gösteriliyorsa, psikolojisi bozulan, yürekleri yıkılan gençlerin psikolojisinin düzeltilmesi için sosyal sorumluluk müteahhidi olarak derneğimizi görüyoruz. Derneğimiz ayrıca Sur’da yaşayan gençlik dışında, Diyarbakır yaşayan diğer gençleri kahvelerden koparıp, spor ve kültürel faaliyetlerle topluma kazandırmayı amaçlıyor. Sportif ve kültürel faaliyetleri, madde bağımlılığını yenmede, yanlış siyasetlere yönelmelere karşı bir amaç olarak kullanacağız. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta olur’ sloganıyla dernek olarak başlattığımız projelerle şehrimize kazandıracağımız bir spor salonuyla ve çeşitli spor dallarıyla gençlerimize birer uğraş oluşturup, belki de yeni Türkiye şampiyonlarının ilimizden çıkmasına vesile olacağız.”

“FUTBOL BRANŞINI DA AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Seydi Keskin de, çeşitli proje ve hedeflerinin olduğuna dikkat çekerek, “Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü tekvando branşında saygı duyulması gereken başarılar elde etmiş ve birçok çocuk ve gencimize ulaşarak onların sportif alan içerisinde yer almasına olanak sağlamıştır. Yeni yönetimimizle beraber tekvando ve diğer branşlara ilave olarak futbol branşını da ekleyerek, futbolda ilimizde ve bölgemizde söz sahibi olacak bir kadronun oluşmasına olanak tanıyacağız. Aynı zamanda ilimizde futbol okulları açarak, buradan yetiştireceğimiz çocuklarımızla gerek ilimiz gerekse ülke futboluna kazandıracağız isimlerle adımızdan söz ettireceğiz. Bu kadar iddialı konuşmamın nedeni yönetimimize ve ilimizdeki yeteneklerimize olan sonsuz güvenimizdir” diye konuştu.

"KULÜBÜ, TOPLUMUMUZA DAHA YARARLI BİR HALE GETİRECEĞİZ"

Kulübün kurucusu ve şu ana kadar yönetiminde yer alan Milli Takım Antrenörü Hacı Özbilek ise, şu ifadelerde bulundu:

“Yeni yönetimimizin genç ve girişken bir ekipten oluşması, kulübümüz ve Diyarbakır çocuk ve gençliği için büyük bir şans olarak görüyorum. Geçmiş dönemde çok önemli başkanlar bu kulübe hizmet etti. En son ve halen başkanlığı yürüten avukat Cevdet Nasıranlı’nın büyük katkıları oldu. Eminim ki kuruluşundan bugüne kadar çıtayı yükselte yükselte gelen yönetimlerin çok da üzerine çıkaracak yeni yönetimle kulübü sadece sportif değil, sosyal ve kültürel alanda da ilimize yakışır, toplumumuza yararlı bir dernek ve spor kulübü haline getireceğiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi