Yeni hedef Büyükşehir mi?

Yıllardan beri Diyarbakırspor’a deplasman maçlarında yapılan provokasyonların yeni hedefi kentin yükselen değeri Büyükşehir Belediyespor yapılmak isteniyor. Özellikle sosyal medyadaki yayın ve yorumların bu dönemde artması dikkat çekerken,yönetim kurulan tezgahlar konusunda uyardı.

Yeni hedef Büyükşehir mi?

D.BAKIRSPOR’DA BAŞARMIŞLARDI

Ülkenin en önemli sorunu olan ve 30 yıldır hem doğuda hem batıda büyük acı ve yıkımlara neden olan şiddeti bahane ederek yıllarca deplasman maçlarında Diyarbakırspor’u linç etmeye çalışan çevrelerin yeni hedefi Büyükşehir Belediyespor oldu. Diyarbakırspor’un özellikle başarılı olduğu sezonlarda önünü kesmek için spora ırkçılık ve siyaseti alet ederek ayrımcılık içeren eylem ve sloganlarla provokasyon yapan derin güçler, 2009-2010 sezonundaki Bursaspor-Diyarbakırspor olayları ile amacına ulaşarak Diyarbakırspor’un bugünkü acı sonunu hazırlamayı başarmıştı.

BDP’li belediyenin patenti altında olmasına rağmen provokasyoncu çevreler tarafında dikkat çekmeyen (!) Büyükşehir Belediyespor üzerinde sosyal medya üzerinde devreye sokulan plan,  ‘aynı filmi daha önce izlemiştik ’ izlenimi veriyor. Küfür,şiddet ve tehdit içerikli mesajlarla Diyarbakırlı sporseverler kirli planın içine çekilmek isteniyor.

YÖNETİM UYARDI :’OYUNA GELMEYİN’

Sarı-Kırmızılı kulübün yönetimi,provokasyonlar konusunda uyardı. Yapılan yazılı açıklamada,kurgulanmak istenen tezgaha düşülmemesi istenerek,”İzmir’in Bergama ilçesinde oynayacağımız maç öncesinde özellikle sosyal medyada küfür , şiddet ve tehdit içeren yaklaşımlar ile ilgili olarak herhangi bir bağlantımızın olmadığı ve kulüp olarak her maç öncesinde taraftarlarımızı centilmenliğe davet ettiğimizi ve sporun hoşgörü fair-play çerçevesinde yapıldığını, Bergama Belediyespor karşılaşmasında da aynı istek ve dilekleri taraftarlarımızdan istemekteyiz. Sosyal medyada çıkan haberlere itibar edilmemelidir.” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz