Yenişehir'den yaz okulu

Yenişehir Belediyespor; yazın gelmesiyle gençleri spora kazandırmak için yaz spor okulu açtı. Kulüp Başkanı Faik Ökütücü,”Yaz spor okulumuz okullar açılana kadar hizmet vermeye devam edecektir.” dedi.

Yenişehir'den yaz okulu

GENÇLERİN İLGİSİ VAR

Beyaz Tebeşirspor Tesisleri’nde Yenişehir Belediyespor tarafından açılan yaz spor okuluna binlerce genç başvuru yapıyor.

İki ay açık olacak olan spor okulunda antrenörler ve eğitmenler yaz okuluna başvuranları değişik dallarda eğitime tabi tutacak. Yaz spor okulunda verilen eğitimlerde başarılı olanların Yenişehir Belediyespor’a alınacağı vurgulandı.

Yenişehir Belediyespor Başkanı Faik Ökütucu,  yaz spor okulunun bir ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, “okulların tatile girmesi nedeniyle gençlerimizin önemli bir kısmı spor yapacak mekân bulamıyor. Bu nedenle Yenişehir Belediye spor olarak bu ihtiyaca cevap vermek istedik. Ve yaz spor okulu açmaya karar verdik. Yaz spor okulumuz okullar açılana kadar hizmet vermeye devam edecektir.” dedi.

‘SPOR TESİSLERİNİ ARTIRACAĞIZ’

Ökütucu, 12 yaş ve üzeri gençleri yaz spor okuluna kabul ettiklerini vurgulayarak, temel açmalarının gençleri spora kazandırmak olduğunun altını çizdi.

Yenişehir BelediyeSpor Başkanı Faik Ökütucu, sporda iddialı olduklarının da altını çizerek, “Okulların tatile girmesi nedeniyle sporu gençler arasında yaygınlaştırmak, teşvik etmek için bu çalışmaya başladık. Tatili spor yaparak gençlerin değerlendirmesini istedik. Bu amaçla yaz okulunu açmayı uygun gördük. Şuan ağırlıklı olarak futlbol dalında hizmet veriyoruz. Ancak önümüzdeki dönemlerde başka spor dallarında da okul açılışlarımız olacak.” diye konuştu.

Kendilerine yoğun bir başvuru yapıldığını da belirten Yenişehir Belediyespor Başkanı Faik Ökütucu, gençlerin spora olan yoğun ilgisi karşısında spor tesislerinin artırılmasına dönük önemli çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz