Yıldırım'ın açıklaması bekleniyor...

Aziz Yıldırım, 13 Şubat'ta müthiş bir açıklama yapacağını söylemişti. O gün geldi çattı. Herkesin gözü kulağı Metris'e kilitlendi ve Fenerbahçe Başkanı'nın açıklamaları bekleniyor.

Yıldırım'ın açıklaması bekleniyor...

Tarihi şike davasında ilk duruşma yarın Silivri’de görülecek. Türk futbolunun en önemli davası için büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Ancak bu duruşmadan önce herkesin gözü kulağı Metris’e kilitlendi. 3 Temmuz’dan bu yana tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla verdiği son mesajda 14 Şubat’taki duruşmayı sabırsızlıkla beklediğini ve 13 Şubat’ta (bugün) müthiş bir açıklama yapacağını bildirmişti.

Ve şimdi herkes Yıldırım’ın, Türkiye’yi ayağa kaldırması beklenen söylemlerini bekliyor. Silivri’de yarın hakim karşısına çıkacak olan Aziz Yıldırım, 13 Şubat’ta konuşacağını belirttiği ifadesinde Sarı-Lacivertli taraftarlara teşekkür etmişti.

‘Taraftara teşekkür borçluyum’

Deneyimli futbol adamı, “Taraftara teşekkür borçluyum. Bana inanıp, güvendiler. Her zaman arkamda durdular ve durmaya devam ediyorlar. Taraftarlara gereken mesajı 13 Şubat’ta vereceğim. O gün çok önemli bir açıklama yapacağım” diye konuşmuştu. Yıldırım Türk futbolunun geleceğini hiç iyi görmediğinin altını çizip, böylesine bir ortamda kimsenin federasyon başkanlığına aday olmayacağını düşündüğünü dile getirmişti.

Güvenlik çemberi olacak

Silivri’de yarın görülmeye başlanacak tarihi davanın ilk duruşması öncesinde güvenlik güçleri de işi sıkı tutuyor. Binlerce Sarı-Lacivertli taraftarın da duruşmanın görüleceği, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne akın edeceğini gözönüne alan emniyet birimlerinin yarınki duruşma süresince sıkı güvenlik önlemleri alacağı, Fenerbahçeli taraftarların, duruşmanın görüleceği salona yaklaştırılmayacağı öğrenildi.

Yalan makinesi Çağlayan'a

Tutuklu sanıklardan Olgun Peker’in mahkemeden talep ettiği ‘yalan makinası’ için, davanın ilk duruşmasının görüleceği Silivri’de herhangi bir hazırlık yapılmadığı bildirildi. Yarın görüşülmeye başlanacak büyük duruşmaya, çarşamba, perşembe ve cuma günü de devam edileceği, yalan makinesi talebinin ise en erken 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren davanın yapılacağı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde kullanabileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz