Görüş Bildir

Yılmaz Vural: Ferguson 1 takımda 27 yıl çalıştı, ben 25 takım değiştirdim

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Alex Ferguson 1986'da Manchester United'da göreve başladığında kendisinin de Malatyaspor'da görev aldığını belirterek, "Ben 25 takım değiştirdim. Adamın bir takımda hayatı bitti" dedi.

Yılmaz Vural: Ferguson 1 takımda 27 yıl çalıştı, ben 25 takım değiştirdim

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Karabük Üniversitesi'nde, Bilimtey Bilim Kulübü tarafından düzenlenen 6'ncı Uluslararası Bilim Günleri'ne katıldı. Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşanVural, zor şartlar altında teknik direktör olmayı başardığını ifade ederek, "Bir insan olmak istediğini olur. Ben teknik direktör olmayı kafama takmıştım. İnşaatlarda çalıştım. Diskoteklerde fadailik yaptım. Temizlik işleri yaptım. Ama heyecanla, umutla kafamıza taktığımızı başarmak için bir uğraş verdik. Sonuç olarak Türkiye’de herkesin tanıdığı biri oldum. Benim 29’uncu senem. 29 senede bir meslekte hep yüksekte kalmak hiç kolay değil. Çok şükür bugünlere kadar geldik" dedi.
ANAM AĞLADI
Vural,"Bundan sonra sizi 4 büyüklerde ya da başka büyük kulüplerde sezon başında görecek miyiz?" sorusu üzerinede şöyle dedi:
"Yok göremeyeceksiniz. Benim artık uzmanlık branşım bu. Yöneticilere '13 maç kalmış beni getiriyorsunuz' diyorum.'Tamam biz bittik. Allah aşkına gel kurtar bizi' diyorlar.Ben bu kadar uzmansam, bu işi becereksem, bu kadar zor şartlarda seni bir yere getirmem mümkünse niye başında getirmezsin be kardeşim. Ben bu işi raconuyla yapan birisiyim. Ama böyle yapmanı istemiyorlar. Çünkü iş adamlarının gelip burada eğleneceği bir alan var. Kendi paralarıyla keyif yapıyorlar. Takım olsun, heyecan olsun, karışsınlar, transfer yapsınlar. Sonradan iş ciddiye binince bakıyorlar ki bu o kadar kolay değilmiş. 'Bunun uzmanlık isteyen bir sürü tarafı varmış' diye düşünüyorlar. 'Yılmaz bizi gel kurtar' diye son anda geliyorlar. Anam ağladı. Ben 51 yaşında bypass oldum."
FERGUSON 27 YIL ÇALIŞTI, BEN 25 TAKIM DEĞİŞTİRDİM
Alex Ferguson'un Manchester United'ın başında 27 yıl çalıştığını hatırlatan Vural, "Ferguson, 1986'daManchester United'da göreve başladığında ben de Malatyaspor'da göreve başladım. Ben 25takım değiştirdim. Adamın bir takımda hayatı bitti. Türkiye'de istikrarsızlığın, olaya sahip çıkmamanın, uzmanlığa saygısızlığın, bu işin bu kadar profosyonelce yapılmamasının bir gerekçesi olsa gerek. Bu ülke beni kullanamadı. Bizim de rahmetli olmamıza bir şey kalmadı. Her konuda kendini geliştirmiş çok insan var. Ama o değeri bulamıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi