Yine futbol terörü

Futbol terörü dün yine tribünlerde, kan aktı. Amedspor futbolcu ve taraftarları saldırılar sonucu kan-revan içerisinde kaldı.

Yine futbol terörü

Play off iddiasını sürdüren Amed Sportif Faaliyetler ekibi, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü mağlup etti. 2-1 biten maçta olaylar çıktı, Amedspor'un futbolcu ve yöneticileri yaralandı.

 MKE Ankaragücü: 1 - Amed Sportif Faaliyetler: 2

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Volkan Şeker, Metin Cebeci, Cemal Alpay

MKE Ankaragücü: Altay, Göksu, Gürkan, Mehmet, Onur, Muhammed, Hasan (Dk. 73 Sertan), Harun, Emrah (Dk. 77 Mustafa), Enes, Timur

Amed Sportif Faaliyetler: Levent, Abdullah, Şevket, Mehmet Çoban, Ercan, Mehmet Sıddık İstemi, Deniz, Ercüment (Dk. 82 Önder), Mansur, Yusuf (Dk. 90 Caner), Şehmus

Goller: Dk. 14 Hasan (MKE Ankaragücü), Dk. 68 Şehmus, Dk. 85 Deniz (Amed Sportif Faaliyetler)

Sarı kartlar: Dk. 28 Mehmet Sıddık İstemi, Dk. 90 Deniz (Amed Sportif Faaliyetler), Dk. 45 Hasan, Dk. 67 Gürkan, Dk. 90 Enes (MKE Ankaragücü)

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Amed Sportif Faaliyetler, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.

Maçın 15. dakikasında Ankaragücülü Hasan Ayaroğlu’nun attığı gol ile ev sahibi takım 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıya daha atak başlayan Amedspor sergilediği oyun ile rakibini kendi sahasına sıkıştırdı.

FUTBOLCULARA SALDIRDILAR

Gerçekleştirdiği kontrataklar ile çok sayıda pozisyon yakalayan Amed 68. dakikada Şehmus Özer’in golü ile beraberliği yakaladı. Deniz Naki 85. dakikada Amedspor’un ikinci golüne imzasını attı.

Gol ardından sahaya inen Ankaragücü taraftarları Amedsporlu oyunculara saldırırken, müsabaka verilen aranın ardından yeniden başladı. Ancak ikinci kez sahaya inen taraftarlar, yine Amedsporlu oyunculara yöneldi.

ŞEREF TRİBÜNÜNDE YÖNETİCİLER

Saharda yaşanan gerginlik şeref trübünende de yaşandı. Bazı taraftarlar ve aralarında Ankaragücü yöneticilerinin de bulunduğu bir grup, Amedspor yöneticilerine önce sözlü saldırı sonra fili saldırıda bulundu. Çıkan olaylar sırasında Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen'in aralarında bulunduğu 5 yöneticisi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı yöneticiler ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Saldırıların yaşandığı maçı Amedspor 1-2 aldı. Amed bu puan ile ligde 8. sıraya yükseldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz