Yüzmede ilk başarı

Diyarbakır adına yüzme’de bir ilk yaşandı. 3 yıldır Diyarbakır’da faal olan yüzme’de madalya kazanan ilk sporcu Ali Sayar oldu.

Yüzmede ilk başarı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yüzme antrenörleri Namet Yıldırım ve Zülfikar Alma nezaretinde gerçekleştiren Sayar’ın bu başarısı, Diyarbakır’ın önümüzdeki yıllarda yüzmede söz sahibi olabileceğinin göstergesi.

GAP oyunlarında yüzme branşında takım halinde 4’üncülüğe ulaşan Diyarbakır ekibi, Ali Sayar’ın da 3. olmasıyla birlikte ilk defa madalya kazanmış oldu.

‘İMKANLAR KISITLI BAŞARI BÜYÜK’

Kazanılan madalyadan ötürü çok mutlu olduklarını belirten yüzme eğitmenleri Namet Yıldırım ve Zülfikar Alma, kapalı yüzme havuzu konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtse de elde edilen başarının küçümsenemeyecek kadar büyük olduğunu belirtti. Yıldırım ve Alma;”  Ali Sayar’ın yüzme branşında madalya alması Diyarbakır için bir ilk oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ali, çalışmalarının mükafatını aldı. Ekibimizin takım halinde 4’üncü olması ve 4 sporcu ile mücadele etmesi önümüzdeki yıllar adına bizleri umutlandırmıştır. Bu anlamda emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Abdüllatif Umut’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

“KAPALI YÜZME HAVUZU SIKINTIMIZ VAR”

Yıldırım ve Alma,kapalı yüzme havuzu sorunundan dolayı çalışma yapmakta sıkıntı yaşadıklarını da kaydettiler. Yıldırım ve Alma,“Çalışmalarımızı Olimpik Yüzme Havuzunda sürdürüyoruz. Ancak ciddi anlamda sıkıntılarımız söz konusudur. Diyarbakır’da kapalı yüzme havuzunun olmaması çok büyük bir sorun. Diyarbakır gibi bir ilde kapalı yüzme havuzunun olmaması kabul edilebilir gibi değil. Doğu illerinin birçoğunda kapalı yüzme havuzu varken, Diyarbakır’da olmaması eksikliktir. Bu durum başarıya engel bir durum teşkil ediyor. Çünkü yüzme branşında çalışmalar yaz kış devam ettirilir. Oysa bizde, yazın 3 aylık bir peryotta yüzme sporu ile uğraşabiliyoruz. Kışın ise havuzumuzu kullanamıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait kapalı yüzme havuzu ile ilgili projeler yürürlüğe girdiği takdirde yüzme ile ilgili bir sıkıntı kalmayacak ve Diyarbakır olarak daha büyük başarılar elde edebileceğiz”  dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz