Görüş Bildir

Zerda 'Petrol' buldu

Bir süre önce Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Atletizm İl Temsilcisi Fadıl Kara tarafından Bitlis'te keşfedilen küçük Zerda'ya Batman Petrolspor sahip çıktı.

Zerda 'Petrol' buldu
Maddi imkansızlıktan dolayı babası ile birlikte dağda çobanlık yapan ve 10 yaşında olmasına rağmen okula gidemeyen Zerda Uluş'un spor malzemeleri Batman Petrolspor tarafından karşılandı. Petrolspor yönetim kurulu malzemeleri önceki gün Batman'ı ziyaret eden milli takım antrenörü ve Bitlis Atletizm İl Temsilcisi Fadıl Kara'ya teslim etti.

Petrolspor Salon Sporları Sorumlusu Abdulkadir Demir, "Küçük Zerda'ya sahip çıkmak bizim sosyal sorumluluğumuzun gereğidir. Ona küçük de olsa bir yardım yapabilmiş olmaktan mutluluk duyarız." dedi.

KÜÇÜK ZERDA HAYALLERİNE KOŞACAK

Küçük Zerda yaptığı açıklamada, "Her gün babamla dağlara, yaylalara çıkarak çobanlık yapıyorum. Koyun sürülerini bir arada tutmak için sürekli koşturuyorum. Bir nebze koyunlar sayesinde antrenmanlıyım. Fadıl hocamızın bana sahip çıkmasına sevindim. Ayrıca bana destek olacağını açıklayan ve spor malzemelerimi karşılayacak olan Batman Petrolspor kulüp başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

AKIN: ZERDA KOŞSUN, BİZ DESTEK OLURUZ

TPAO Batman Bölge Müdürü ve Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın yaptığı açıklamada, "10 yaşında olmasına rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen ve babası ile birlikte dağlarda çobanlık yapmak zorunda kalan küçük Zerda'nın hikayesini ulusal tv ve gazetelerden takip ettim ve üzüldüm." diyerek şöyle konuştu: "Batman Petrolspor yönetim kurulumuzca aldığımız karar ile Bitlis'te yaşayan ve atletizme devam edecek olan bu sevimli evladımıza sahip çıkma kararı aldık. İlk etapta kendisinin 1 yıllık spor malzeme ihtiyacını karşılayacağız. Ancak bizim önceliğimiz tüm altyapı sporcularımızda olduğu gibi eğitimdir. Çünkü eğitim olmadan başarı gelmez. Bu amaçla bünyemizde bulunan 1000'e yakın altyapı sporcusunun eğitimlerinin devamı için her ay periyodik olarak yönetim kurulu ve antrenörlerimiz ile bir dizi çalışmalarda bulunuyoruz. Yine başarılı olan sporcularımızı özel kolejlere gönderiyoruz. Batman Petrolspor her zaman maddi durumu düşük olan vatandaşlarımızın spor yapmaları için kendilerine destek olacaktır. Küçük Zerda'nın başarılı olması bizleri çok sevindirecektir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi