Görüş Bildir

28,5 milyon vurgun yapmak isterken yakalandılar

Siber hırsızlık ve saldırılar günümüzde giderek artmaya başlıyor. Bunun bir örneğide Tayland'ta 28,5 milyon dolarlık bir vurgun yapmak isteyen rus ve özbek iki kişi gözaltına alındı.

28,5 milyon vurgun yapmak isterken yakalandılar

Akıllara durgunluk verecek bu gelişme Tayland'ın bir tatil beldesinde meydana geldi. 28,5 milyon doları siber hırsızlığın teknik eğitimini alan biri Rus erkek, diğeri Özbek kadın bu astronomik parayı çalmakla suçlanınca gözaltına alındılar.

Turist Polisi departmanından yapılan açıklamada, ABD ve diğer ülkelerde, kişilere ait bilgisayarlara kötü amaçlı yazılım kurmak ve banka hesaplarından 28,5 milyon dolardan fazla para çalmakla suçlanan iki siber hırsızın gözaltına alındığı bildirildi.

Polis yetkilisi Surachet Hakphan, FBI'ın katkılarıyla, 44 yaşındaki Rus vatandaşı Dmitry Ukrainsev'in yat kiralama işi yaptığı Pattaya'daki bir tatil beldesinde yakalandığını belirtti.

Surachet, Ukrainsev'in suç ortağı olduğu ileri sürülen 25 yaşındaki Özbek vatandaşı Olga Komova'nın da Ko Chang adasındaki bir tatil beldesinde gözaltına alındığını ifade etti.

Dmitry Surachet, ABD, Avustralya, Japonya, İngiltere, İtalya ve Almanya'dan Tayland'da yapılan yüklü miktarda para transferinin ardından, ABD kolluk kuvvetlerinin 2014 yılında soruşturma başlattığını hatırlattı.

Siber saldırı ve hırsızlık hadiseleri gün geçtikçe artış gösterirken ülkelerin bilişim alanında bu tür suç girişiminde bulunanları fark etmesi ve yakalamasıda aldıkları eğitimden kaynaklı olarak zorlaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir