3D Touch özelliği tüm iPhone’lerde kullanılabiliyor

iPhone'unuzu jailbreak'lemeyi kabul ediyorsanız, en yeni iPhone'un özelliklerinden bazılarını kullanmanız mümkün. iOS 9 için yayınlanan ilk jailbreak'in ardından Live Photos ve 3D Touch işlevlerinin benzerleri, iPhone kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

3D Touch özelliği tüm iPhone’lerde kullanılabiliyor

3d touch'tan tam anlamıyla faydalanmak için tabi ki iphone 6S veyaiphone 6S Plus gibi basınca duyarlı bir telefona ihtiyacınız var. Ancak daha eski bir iphone'unuz varsa, Forcy'yi kullanarak, ekrana bastırmak yerine yukarıya doğru kaydırarak, hızlı eylemleri tetikleyebiliyorsunuz.

Bir başka hack olan UniversalForce ise benzer işlevselliği uygulamaların içerisine ekliyor. Yani iOS uygulamalarında parmağınızı yukarıya doğru kaydırarak hızlı eylemleri çalıştırabiliyorsunuz.

live photos Enabler adlı bir başka hack, hareketli fotoğrafları herhangi bir iphone'da kullanabilmenize izin veriyor. İşlev, direkt olarak iOS 9 içerisinden çağırılıyor ve böylece iphone 6S'e ihtiyaç duyulmuyor. Hack'in yeni olduğunu ve bazı kullanıcılara göre çok iyi çalışmadığını belirtelim - yani deneyiminiz kusursuz olmayabilir.

Son olarak Hapticle adlı bir hack, hızlı eylemleri etkinleştirdiğinizde telefonunuzun titremesini sağlıyor.

Bu yöntemlerin iphone 6S'teki işlevselliğin aynısını sunmasını ve kusuruz çalışmasını beklemeyin. Gerçekten bu işlevleri kullanmak istiyorsanız,iphone 6S'e yükseltmenizi öneriyoruz. Telefonunuzu jailbreak'leyerek onu garanti kapsamı dışında bırakacağınızı da unutmayın.

Kaynak: CHIP

Kaynak: Diyarbakır Söz