Aman dikkat! Cep telefonunuz güneş ışınlarına maruz kalmasın

Teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmezi. Hele ki akıllı telefonlar bir an olsun insanların elinden düşmüyor. Güneş ışınlarına maruz kalan ve sıcaklığı yükselen telefonlarda patlama riski de mevcut. elektronik eşya ustası Ersin Dindaş, aşırı sıcaklıklarla birlikte meydana gelen güneş ışınlarının cep telefonlarına etkisini anlattı. İşte ayrıntılar…

Aman dikkat! Cep telefonunuz güneş ışınlarına maruz kalmasın

Dindaş, tüm cep telefonlarının belirli bir ısısının olduğunu söyleyerek, “Cep telefonları çalıştıkça da ısınabiliyor. Güneşin verdiği ısıdan dolayı da bir ısı yüksekliği oluşuyor. Bizim bildiğimiz kadarıyla cep telefonunun 45 derece gibi bir ısısı var. 45 derecenin üzerine çıktığında zararlı olduğunu düşünüyoruz.

GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT!

Bu yüzden mümkün olduğunca cep telefonlarını güneş ışınlarına maruz bırakılmaması gerekir. Çünkü telefon sıcaklığı belirli bir ısının üzerine çıktığı zaman bomba gibi patlama riski var. Batarya sonuçta araçtaki aküden pek bir farkı yok ikisi de enerji tutuyor. Telefon patladığı zaman kullanıcıya da büyük zarar verebilir. Bu yüzden çok tedbirli olmamız gerekiyor, güneş enerjisinden olsun, şarjdayken olsun. Günümüzde cep telefonlarını bir organımız gibi sürekli yanımızda taşıyoruz. Bu yüzden kullanıcıların dikkatli olmalarını ve bilinçli telefon kullanmaları konusunda uyarıyoruz” şeklinde konuştu..

ŞARJDA TELEFON KULLANILMAMALI!

Dindar, şarjda cep telefonu kullanımını kesinlikle önermediklerini vurgulayarak, “Batarya ömrü olarak olsun veya telefonun kendi sağlığı açısından olsun kesinlikle önermiyoruz. Cep telefonunu şarjdayken bir yandan doldurmaya çalışıyorsunuz, bir yandan da kullanarak bu şarjı bitirmeye çalışıyorsunuz bu yüzden de büyük bir ısı hissedebilirsiniz cep telefonunda. Bu durumdan dolayı batarya şişebiliyor ve televizyonda bataryanın patladığına dair haberler görüyoruz onun için telefon şarjda iken kullanılmasını önermiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz