Görüş Bildir

Android Ailesine Bir Üye Daha: ‘Hey Cortana’

Microsoft, Android için yayınladığı Cortana'ya bir yeni yetenek daha kazandırdı!

Android Ailesine Bir Üye Daha: ‘Hey Cortana’

Microsoft, Android platformu için Cortana'nın beta versiyonunu ilk olarak Ağustos ayında tanıtmıştı. Bu haftaki revizyon Windows 10 ve bazı Lumia cihazlardan aktif dinleme özelliğini ödünç alıyor. Android kullanıcıları artık "Hey Cortana" sesli aktivasyonunu belirli koşullar altında kullanarak kişisel asistana komut veya arama sorgusu için talimat verebilecek.

Kullanıcı uygun seçeneği seçerse Cortana, uygulama açıksa veya ekran kilidi devre dışıyken sesli komutlara yanıt verebilecek. Ancak Cortana, "OK Google" gibi işletim sistemine entegre olmadığından belirli sınırlamalara sahip. Cortana aktif dinleme özelliği bazen doğru şekilde ayarlanmış olsa bile tutarsız çalışabiliyor.

Örneğin Android 5.1 işletim sistemi çalıştıran LG G4 akıllı telefonla yapılan denemelerde, Cortana uygulaması açıkken bile aktif ses tanımanın her zaman çalışmadığı belirtiliyor. Uygulama açık değilse ve arka planda çalışmıyorsa, özellikle "OK Google" dinleme özelliği aktif durumdayken sadece belirli aralıklarla kesik kesik çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi