Android Marshmallow’dan tarihin en kötü başlangıcı

Google, Android 5.0 Lollipop'u Ekim 2014 tarihinde duyurmuş ve birkaç hafta sonra dağıtmaya başlamıştı. Ancak geçen 12 aylık zaman diliminde aktif Android cihazların hala büyük bir bölümü Lollipop'tan daha eski sürümleri kullanıyor.

Android Marshmallow’dan tarihin en kötü başlangıcı

Google, Android işletim sistemi kullanan aktif cihazların en son istatistiklerini yayınladı. 2 Kasım tarihinde sona eren 7 günlük sürede toplanan verilere göre Lollipop kullanan cihazların yüzde 15.5'lik bölümü 5.0, yüzde 10.1'lik bölümü ise 5.1 sürümlerini kullanıyor. Bu da Lollipop'untoplamda 25.6'lık bir payla aktif Android cihazların dörtte birinde kullanıldığını ortaya koyuyor.

Ancak, Android 4.4 KitKat hala yüzde 37.8'lik oranla en yüksek paya sahipken, Jelly Bean sürümlerinin ise toplamda yüzde 29'luk oranla ikinci sırada yer aldığı görülüyor.

Sadece bir ay önce yayınlanan Android 6.0 Marshmallow'un ise pek parlak bir başlangıç yaptığı söylenemez. Cihazların sadece yüzde 0.3'lük bir bölümü yeni işletim sistemini çalıştırıyor. Ancak daha net konuşabilmek için Marshmallow dağıtımının tamamlanmasını beklememiz gerekecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz