Anonymouse, Tunus'a saldırdı

İnternet 'hacker' grubu Anonymous, aralarında Tunus Başbakanı Hamad Cibali'nin de bulunduğu, iktidardaki En Nahda Partisi liderlerine ait yaklaşık 2 bin 700 e-postayı ele geçirdiğini öne sürdü.

Anonymouse, Tunus'a saldırdı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınlanan video kaydında grup adına açıklama yapan maskeli bir kişi, e-postaların yayınlanmasına gerekçe olarak, En Nahda'nın, cumartesi günü işsizliğin protesto edildiği bir gösteride, selefi grupların, protestocular ve sanatçılara yönelik saldırılarına engel olmamasını gösterdi.

Grup adına açıklama yapan kişi Tunus Hükümeti'ne ait bilgilerin büyük bölümünü gizli tuttuklarını belirterek, internette sansüre son verilmemesi, insan hakları ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmemesi halinde bunların da yayınlanacağı tehdidinde bulundu.

El Arabiya'nın internet sitesinde yer alan habere göre korsanların ele geçirdiği e-postalarda, ekim ayında En Nahda'nın zaferiyle sonuçlanan seçim kampanyası sırasında yapılan banka işlemleri ile fatura bilgileri de yer alıyor. Ele geçirilen yazışmalar arasında, Başbakan Cibali'den Türkiye Büyükelçiliği'ne gönderilen ve Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam'ın özgeçmişinin eklendiği bir e-postanın da bulunduğu iddia edildi.

En Nahda sözcüsü Necib Garbi, yayınlanan e-postalardan bazılarının doğruluğunu teyit etti ancak birçoğunu sahte olarak nitelendirdi. Diğer parti yetkilileri ise konuyla ilgili araştırmanın devam ettiğini ancak ilk incelemelere göre e-postaların çoğunun eski olduğunun anlaşıldığını belirttiler.

Anonymous daha önce de mart ayı ortalarında Tunus'taki İslami partilere ait Facebook sayfalarını hacklemiş, birkaç gün sonra da Adalet Bakanlığı'nın internet sitesi çökertmişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz