Görüş Bildir

Apple mağazasında paket alarmı

Dünyanın en iyi markalarından Apple'ın Del Monte Alışveriş merkezinde bulunan mağazasında gelen bir kutunun ardından çalışanların bir bir hastalanması üzerine kırmızı alarm verilerek mağaza boşaltıldı.

Apple mağazasında paket alarmı

Geçtiğimiz günlerde Kaliforniya'daki Apple Store'a gönderilen bilinmeyen bir paket gönderildi. Paketi teslim alan çalışanlardan biri, kısa bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bu olaydan sonra alarma geçen şirket, Monterey'deki mağazasını tahliye ederek karantina aldı.

SEBEP TEHLİKELİ BİR MADDE

CBS'te yer verilen habere göre, şüpheli paketi inceleyen yangın ve hazmat(tehlikeli madde) yetkilileri, bilinmeyen paketin muhtemelen taşıma esnasında dış kısmına bulaşan bir maddeden ötürü bu duruma sebep olduğunu açıkladılar.

Monterey İtfaiye Şefi Gaudenz Panholzer'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: ''Del Monte Shopping Center'da bulunan mağaza çalışanları öğlen saatlerinde polisi arayarak, bilinmeyen bir paketi teslim alan arkadaşlarının şiddetli baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti olduğunu bildirdiler. Bu ihbarın artından Apple mağazası da dahil olmak üzere yemek satışı yapan üç mağaza tahliye edilerek karantinaya alındı''.

Yetkililer konuyla ilgili daha sonradan yaptıkları açıklamada ise, çalışanı rahatsızlandıran maddenin, genellikle dezenfektan olarak kullanılan organik peroksit olabileceğini ve dış teslimata girmeden önce bir FedEx dağıtım merkezinde pakete bulaştığını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi