Apple'dan yeni zam sürprizi

Apple, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız yaptığı garanti şartlarındaki değişikliğin ardından bu kez de AppStore uygulamasına yarın yapacağı zamla gündeme geldi.

Apple'dan yeni zam sürprizi

Apple'dan uygulama geliştiricilere gönderilen mailde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerde App Store'daki uygulamaların fiyatların yarından itibaren artacağı belirtildi.

Apple, mailde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 4 ülkede geçerli olacak olan App Store'daki uygulamalara zam yapılacağını yazdı. App Store'da yer alan ürünlerin ve uygulama içi satın almaların fiyatlarının artırılacağının altını çizen Apple, bunun 36 saat içinde gerçekleşeceğini açıklamış. Apple söz konusu zamlı fiyatları ülkelerdeki vergi politikalarına bağlıyor.

Türkiye'de satışı yapılan App Store uygulamalarına yeni zammın yarın uygulamalara yansıması bekleniyor. Yapılacak zam oranı hakkında henüz resmi bir bilgi yok ancak gelen bilgiler zammın maksimum yüzde 25 seviyesinde olacağını söylüyor. Yüklemek istediğiniz uygulamalar varsa ve fiyatını çok buluyorsanız yeni zam oranlarının uygulamalara yansıtılmadan önce yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz