Görüş Bildir

Apple'nin yeni oyuncağı: ‘’Apple Pencil’’ çok yakında geliyor!

Yeniliklerine yenilik katan Apple bir ilke daha imza atıyor. Sıradaki yanilik ise: Apple Pencil.

Apple'nin yeni oyuncağı: ‘’Apple Pencil’’  çok yakında geliyor!

APPLE'DAN TEKNOLOJİK KALEM!

 Apple resmen iPad Pro için yepyeni bir kalemi tanıttı. Etkinlik sırasında Apple iPad Pro ile mükemmel çalışır Apple Pencil, görücüye hızlı bir video ile çıktı. Videoda kalemin basınç yeteneği ve ekranda kullanırkenki hareket hızı dahil olmak üzere geniş birtakım özellikler gösterildi.

İPAD PRO'NUN ÖZELLİKLERİ

 iPad ailesi iPad Pro ile bir boy daha büyüyor. Yüzde 80 daha yüksek bir performansa sahip olacağı iddia edilen iPad Pro gücünü Apple’ın yeni nesil işlemcisi Apple A9X’ten alacak. 12.9 inçlik retina ekranla gelecek olan iPad Pro, 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip olacak. Yoğun kullanımda 10 saatlik pil ömrü sunacak olan iPad Pro’da tam 4 tane hoparlör bulunuyor. Apple böylece mobil ürünlerinde ilk defa 4 hoparlöre birden yer veriş oldu. Touch ID özelliğiyle birlikte gelen iPad Pro, Wi-Fi 802.11 ac bağlantısına ve 150 Mbps LTE teknolojisine de sahip olacak. Diğer bir değişle iPad Proda, diğer yeni nesil Apple ürünleri gibi 4G desteğine sahip olacak.

İPAD PRO'NUN FİYATI NE KADAR?

iPad Pro teknik özelliklerine ve boyutuna rağmen son derece ince bir yapıda olacak. 6.9 mm kalınlığında olan iPad Pro kullanıcılarına fiziksel klavye desteği de sunuyor. Apple iPad Pro ile birlikte Stylus kalemini de tanıttı. Kalemin adı Apple Pencil olacak. iPad Pro fiyatı beklenenin biraz üzerinde açıklandı. iPad Pro fiyatı, iPhone 6s Plus fiyatından bile daha fazla. iPad Pro Amerika'da 799 dolardan satışa sunulacak. iPad Pro Türkiye fiyatı döviz kuru ve vergiler işin içine girdiğinde astronamik rakamlara ulaşıyor. Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı3000-3500 TL arası olacaktır. Apple’ın yeni kaleminin yeni iOS Notlar uygulaması içinde çizme yeteneğinin yanı sıra Apple Mail içinde biçimlendirme ve yerleşik uygulamalar için kullanılma özelliği var. Apple Pencil, iPad Pro ile birlikte Kasım ayında satışa sunulacak ve fiyatı 99 Dolar olacak.

APPLE WATCH

Apple, San Francisco'da düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Yeni iPhone modelleri ve Apple TV gibi dikkat çeken ürünlerin yanı sıra Apple Watch'a gelen yeni kordonlar ve watchOS 2 de etkinlik ile birlikte görücüye çıktı. Donanımsal olarak değişmeyen Apple Watch, watchOS 2 ile yeni özelliklere kavuştu ve yazılımsal iyileştirilmeler yapılmış oldu. Sağlık odaklı uygulamalar ile donatılan watchOS 2 artık sağlık bilgilerinizi doğrudan doktorunuza gönderebiliyor. Kaynak:Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi