Görüş Bildir

Beklenen Kızaklı Android Telefon Blackberry Priv Çıktı! İşte Özellikleri

Beklenen Kızaklı Android Telefon Blackberry Priv Çıktı! İşte Özellikleri

Beklenen Kızaklı Android Telefon Blackberry Priv Çıktı! İşte Özellikleri

BlackBerry efsanesi, son birkaç yıldır paslanmaya yüz tutmuş, akıllarda kalan isimlerden olmaya başlamıştı. Her ne kadar farklı BlackBerry 10işletim sistemli telefonlarla, tekrar eski günlerine dönmeye çalışsa daBlackBerry, ne yazık ki istediği popülariteyi yeniden kazanamamıştı.

Bir süredir kötü giden bu gidişata bir dur demek isteyen BlackBerry, uzun zamandır birçok sızıntı ve söylentiye konu olan Android işletim sistemi taşıyan bir model ile, taraf değiştirmeyi uygun bulmuş!

Söz edildiği gibi, BlackBerry ismi ile Android işletim sisteminin anılıyor olması, yeni bir durum değil. Daha önceleri BlackBerry Venice olarak ifade edilen yeni Android işletim sistemli BlackBerry modelinin, aslında Venicekod adlı BlackBerry Priv olduğu ortaya çıktı!

Android işletim sistemli BlackBerry Priv, doğrulandı!

Kısa süre önce bir açıklama yapan BlackBerry aktif CEO görevini üstlenenJohn Chen, Android işletim sistemli BlackBerry Priv modelini, resmi ağızdan doğrulamış oldu. Yapılan bir röportaj ile açıklamalarda bulunan John Chen, sadece Android BlackBerry Priv ismini vermekle kalmadı, cihaz hakkında önemli detaylarını ve BlackBerry’nin beklentilerini de kaydetti.

Sızıntı görseller ışığında tasarım detaylarına değinmeden önce, John Chen’in yaptığı BlackBerry Priv beklentilerine değinmekte fayda.

John Chen’in iddialarına göre Yeni BlackBerry Priv, akıllı telefon dünyasının, mevcut birtakım boşluklarını doldurmak amacı ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. Bu açıklıklar ile ilgili detaylar kaydeden Chen, kullanıcıların kişisel güvenlikleri ile ilgili sorunlarına çözüm getirecek olanBackBerry Priv modelinin, hem Android yeteneklerini hem de bu yeteneklerin BlackBerry’nin nam salmış güvenliği ile birliktelik taşıyacağını vurguladı.

Google ve BlackBerry işbirliği!

Google ile bir işbirliği sonucu gelişim sürecini geçirdiği belirtilenBlackBerry Priv, bundan ötürü sahip olduğu dahili klavyesinin, Android uygulamaları ile uyumluluk göstereceği de, dikkat çekilmek istenen noktalardan oldu.

Söz fiziksel klavyeye gelmişken, genel itibariyle BlackBerry Priv’in, bilinen tasarımsal detaylarına değinmekte fayda var.

Daha önce sızıntılara konu olan ve BlackBerry Venice ismini taşıyacağı sanılan BlackBerry Priv, daha önce BB10 işletim sistemi denemelerine konu olan BlackBerry Passaport modelinin, tasarım anlamında benzer anlayışı taşıdığı anlaşılıyor.

BlackBerry’nin, iPhone modelleri ile rekabet içinde olduğu dönemleri bilen okuyucuların hatırlayacağı üzere BlackBerry Priv, BlackBerry Torchmodelinin modernize edilmiş bir tasarım anlayışına sahip olduğu çağrışımıyla karşılaşacaktır.

Aslında bu çağrışım, yadırganacak bir durum değil. Zira yeni Android BlackBerry Priv modeli, BB Torch modelinde olduğu gibi, benzer bir kızaklı klavye tasarımına sahip. BlackBerry, fiziksel klavyeyi, dokunmatik yüzeyin arkasına kızaklı yapıda gizlemeyi, yeniden tercih etmiş.

BB CEO’su John Chen tarafından da belirtildiği gibi bu klavye, günümüz modern Android uygulamalarının, sadece dokunmatik kullanıma göre tasarlanmış olmalarına rağmen Google işbirliği sonucu fiziksel klavye noktasında, yabancılık çekmeyeceği dillendiriliyor.

Ancak bu işlemin dahili bir Android desteğiyle mi, yoksa uygulama bazlı mı gerçekleştirileceği, henüz netlik kazanamayan noktalardan...

Teknik detay noktasında da, ne yazık ki çok çeşitli bilgilere ulaşmak mümkün olmasa da, rakiplerinin gerisinde yer almayacağını söylemek, yanlış olamaycaktır. Zira BB, açıklamalarından anlaşıldığı üzere iddialı birBlackBerry geri dönüş modeli olarak hazırlanan BlackBerry Priv için olası bir donanımsal detay eksikliğini göz ardı etmeyecektir.

BlackBerry Priv, ne zaman tanıtılacak?

Son olarak tanıtım tarihine de değinmek gerekirse, John Chen tarafından, Android ekosisteminin en büyük açığı olan güvenlik tarafına çözüm olacağı iddia edilen BlackBerry Priv, 2016 yılında resmi olarak tanıtılacak.

Şu an için 2016 yılının hangi döneminde resmi olarak tanıtılacağı bilinmeyen BlackBerry Priv, öyle görünüyor ki BlackBerry için, bir nevi jübile olabilir. Zira BB10 işletim sisteminden umudu kesen BlackBerry içinAndroid işletim sistemi taşıyan BlackBerry Priv, “tamam mı devam mı?” sorusunun cevabı olacağa benziyor...

Kaynak:Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi