Bilim adamlarından müthiş iddia! Paralel evrende büyük keşif

Bilim adamları müthiş bir iddia ortaya atarak bilim dünyasının en büyük soru işaretlerinden biri olan ‘paralel evren teorisi’ ile ilgili ilk somut keşif yapıldığını belirtti. Amerikalı bilim adamı Ranga-Ram Chary, Bing Bang’ten sonra saptadığı parlak noktaların paralel evrenler olabileceğini iddia etti.

Bilim adamlarından müthiş iddia! Paralel evrende büyük keşif

Bilim dünyasının 1957’den beri Kuantum mekaniğinde kabul edilen en büyük soru işaretlerinden biri olan ‘paralel evren teorisi’ ilk somut izine kavuştu. Dünyayı oluşturan büyük patlamayı (Big Bang) araştıran  astrofizikçi Ranga-Ram Chary, paralel evrenlerin izine rastlamış olabileceğini açıkladı.

PARLAK NOKTALAR İŞARET

 Bu sonuçlara ulaşmak için kozmik mikrodalga arka plan modelleri kullanan Chary, daha sonra yıldız, gaz ve tozdan gelen sinyalleri kaldırdı. Bu işlemlerin ardından söz konusu alternatif (paralel) evrenler olduğu düşünülen parlak noktaların,  izine rastlandı. Kozmik mikrodalga arka plan ışıması yardımıyla araştırmalarını yürüten Chary, teorisiyle ilgili pek çok kanıt gerektiğini de ekledi.

YÜZLERCE ALTERNATİF EVREN

 Avrupa Uzay Ajansı (ESA) için çalışan bilim insanı, Big Bang’den 100 bin yıl sonrasını incelediğinde parlak noktalar saptadığını, bu noktaların ise bizim evrenimiz ile çarpışan paralel evrenler olabileceğini öne sürdü. Yani Chary’nin prestijli bilim dergisi New Scientist’te yayınlanan araştırmasına göre içinde yaşadığımız evren tek olmayabilir. Hatta bizimkine benzer ama temelde farklı yüzlerce alternatif evren olabilir. Araştırmaya göre ayrıca paralel evrenlerde sadece tarih çizgisi yani zamansal kaymalar değil fizik kuralları bile farklı olabilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz