Bilim merkezinde uzay!

Hakkarili çocuklar bilim merkezi ve planetaryum ile uzay hakkında bilgi sahibi olacak

Bilim merkezinde uzay!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinde (NASA) görevli astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Hakkari'ye uzayı, bilimi götürmek istediklerini belirterek, "Bunun için burada bir bilim merkezi, yanına da planetaryum (Astronomiyle ilgili eğitici gösterileri sergileyebilmek için tasarlanmış salon) olacak şeklinde bir çalışma yapmak istiyoruz. Bunun içinde, çocukları, gençleri, halkı bilime teşvik edici aktiviteler olacak." dedi.

Öğrencilerle uzay hakkında söyleşiler yapmak için kente gelen Yıldız,  ilk kez geldiği Hakkari'de bulunmanın kendisi için farklı bir deneyim olduğunu söyledi.

Herkari Bilim Sanat ve Edebiyat Derneği ile bir bilim merkezi yapmayı planladıklarını belirten Yıldız, "Bu çalışmaya ilişkin bazı yanlış anlaşılmalar da olmuştu. Sanki Hakkari'ye uzay istasyonu kurulacakmış gibi. Uzay istasyonu uzayda olur." dedi.

"HAKKARİ'NİN BİLİM SANAT VE EDEBİYATLA ANILMASINI İSTİYORUZ"

Herkari Bilim Sanat ve Edebiyat Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız da kentte çeşitli mesleklerden kişileri kente getirerek çocuk ve gençlerle söyleşi yapmalarını sağladıklarını aktardı.

Ayyıldız, "Bilim ve teknoloji merkezi için hareke geçtik. Bir iş adamına proje yaptık ve kabul gördü. Çocuk kütüphanesi için de proje hazırladık. Şimdi izinleriyle ilgileniyoruz. Onay alıp kalıcı merkezler oluşturacağız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz