BlackBerry için tehlike çanları çalıyor

Bir zamanların gözde telefonlarından BlackBerry kötü zamanlar geçiriyor. Mobil pazardaki yerini koruyamayan şirket rekabet de edemeyince son çare olarak Priv isimli modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modelden 5 milyondan az satılması halinde şirket pazardan çekilecek.

BlackBerry için tehlike çanları çalıyor

Mobil pazardaki acımasız rekabet ortamında kendine bir türlü yer bulamayan BlackBerry son olarak Android’e tam destek veren Priv isimli modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İlk defa Android ile çalışan Priv, BlackBerry için son model olabilir.

BlackBerry “Priv” Android işletim sistemini çalıştırmasının yanında BlackBerry’nin saygınlık kazanmasında etkili olan güvenlik ve verimlilik özellikleriyle de geliştirilmiş durumda. Telefon, ne kadar Android ile gelecek olsa da şirket kendi geliştirdiği eklentilerle birlikte kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak özel bir uygulama ile birlikte kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda dokunmatik ekranın alt kısmından aşağıya doğru kayarak açılan bir fiziksel klavye içeriyor.

Küresel akıllı telefon pazarında yüzde 1’den az paya sahip BlackBerry, eğer hedeflediği satış oranına ulaşamazsa şirketin çalıştığı yüksek marjlı yazılım satışlarına odaklanmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir konferansta konuşan Chen, karlı bir sürece girilmezse şirketin önümüzdeki yıl içinde telefon üretimini durdurabileceğini tekrar etti.

BlackBerry’nin hisseleri 2015 yılı içinde yaklaşık yüzde 32 oranında bir değer kaybedince tehlike sinyalleri çalmaya başladı.

Kaynak: http://cepkolik.com/blackberry-priv-modelinin-ardindan-piyasalardan-cekilebilir-88695/

Kaynak: Diyarbakır Söz