Görüş Bildir

BlackBerry’nin Android Telefonu Bomba Gibi Geliyor!

BlackBerry sürpriz bir kararla Android işletim sistemli bir telefon üreteceğini öğrenmiştik. İddialara gören BlackBerry bu ve bundan sonraki telefonları Android işletim sistemine sahip olacak.

BlackBerry’nin Android Telefonu Bomba Gibi Geliyor!

N4BB'nin aktardığı bilgilere göre telefon "Venice" kod adına sahip. Telefon tıpkı BlackBerry Torch gibi kaydırmalı kasa tasarımıyla gelecek. Dolayısıyla dokunmatik ekranın hemen altında QWERTY klavye yer alıyor. BlackBerry böylece hem kendi hayranlarını hem de Android kullanıcılarını memnun edecek gibi. Telefonun teknik özellikleri arasında QHD çözünürlüklü 5,4 inç ekran, 1.8 GHz hızında 64-bitlik 6 çekirdekli Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 18 MP arka kamera, 5 MP ön kamera yer alıyor.

BlackBerry bu yılın başında MWC 2015'te BlackBerry 10 Slider isimli bir telefon göstermişti. Telefon hakkında detaylı bilgi alamasak da BB10 işletim sistemiyle çalıştığını gördük. Bu telefonun Venice ile aynı olduğu, dolayısıyla iki farklı versiyonla geleceği söyleniyor. Tıpkı HTC'nin One M8'de yaptığı Windows/Android hamlesi gibi, BlackBerry'nin de iki farklı işletim sistemli telefon çıkarması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi