CEBİT 2015 açıldı

Her yıl Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenen ve Türkiye'den de 6 firmanın katıldığı bilişim sektörünün en büyük fuarlarından CeBİT Bilişim Fuarı açıldı.

CEBİT 2015  açıldı
CeBİT Fuarının açılışına Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yerine Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sigmar Gabriel katıldı. Fuar alanına gelen  Gabriel yetkililerden bilgi aldı. 20 Mart tarihine kadar açık kalacak olan fuarın bu yılki partner ülkesi ise teknolojik alanlarda dev adımlar atan Çin oldu. Fuara Türkiye'den ise 6 firma katıldı. Türkiye'nin geçen yıllara oranla az firmayla katılması gözlerden kaçmadı. CeBİT fuarında dünyanın en önemli ve büyük bilişim firmaları ürünlerini sergileniyor. Her alanda en son teknolojik gelişmeler çeşitli salonlarda açılan stantlarla ziyaretçilere gösteriliyor. Fuara 70 ülkeden yaklaşık 3400 civarında firma katılıyor. Fuarı ise 100'ü aşkın ülkeden 300 bin dolayında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

BÜYÜKELÇİ FUARI GEZDİ 

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Hannover kentine gelerek CeBİT fuarını gezdi. Fuardaki Türk stantlarına giden Büyükelçi burada firma sahipleriyle sohbet edip bilgi aldı. Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile Ticaret Ataşesi Kudret Ceren eşlik etti. Fuarla ilgili açıklama yapan Karslıoğlu teknolojik alanda Türkiye'nin bir çok ülkeyi geride bıraktığını söyledi. Karslıoğlu, "Gördüğüm kadarıyla Türk firmaları gurur verici sistemler üretmişler. Dünya standartlarında hatta bazı ürünlerde daha da üstünde olduklarını görüyorum. Türk firmalarının bir birleriyle haberleşmesi güzel. Burada Alman firması olarak katılıp da sahipleri Türk olan firmalarımızda var. Türk gençlerinin yaptığı bir takım buluşlarında burada sergilendiğini biliyoruz. Büyükelçi olarak sadece siyasi konularda değil, birinci görevim bence bu konularda insanları teşvik etmek ve çalışmak. Neticede ekonomi güçlü olunca her şey güçlü oluyor" dedi.


TİCARET ATAŞESİ FUARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ 

Hannover Ticaret Ataşesi Kudret Ceren CeBİT de, "Bilişim sektöründeki en büyük fuar olan CeBİT bugün açıldı. Ülkemizden katılımcı olarak 6 firmamız var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de milli bir stantla katılıyor. CeBİT'e 200 binin üzerinde ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Özellikle bilişim sektöründe çalışan firmalarımız burada. Firmalarımızın yanında daha çok Türkiye'den üniversitelerden siber alanda çalışan heyetlerde bu fuara izleyici olarak buraya gelmekte buda bizi sevindirmektedir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz