Dell, havlu attı

Dell, dün yaptığı açıklamada, Google Android ve Windows Phone işletim sistemlerini kullanan Venue ve Venue Pro akıllı telefonlarını ABD piyasasından çekeceğini, bu telefonların Hindistan, Güney Kore ve Asya’nın diğer bölgelerinde satılacağını belirtti.

Dell, havlu attı

Dell, IDG News’a yapılan açıklamada ABD’deki akıllı telefon piyasasına yeniden dönüş yapıp yapmayacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin bir sözcüsü, AllThingsD sitesine, yakın gelecekte hem akıllı telefon hem de tablet bilgisayar piyasasına ürünler sunacaklarını ifade etti. Bu açıklamanın, 2012 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Windows 8 ile çalışan ürünler olabileceği belirtildi.

İKİ YILDA HAVLU ATTI

Dell, 2010 yılında sunduğu Aero ile ABD’deki akıllı telefon piyasasına adım atmıştı. Aynı yılın sonunda, 12,7 cm ekran genişliğine sahip olan Steak 5 modeli piyasaya sürüldü.

ABD’deki akıllı telefon ve tablet piyasasında geri adım atan tek şirket Dell değil. 2010 yılında 1.2 milyar dolara  akıllı telefon üreticisini Palm’ı satın alan Hewlett-Packard, her iki piyasada da umduğunu bulamadı.

Dell, gelişmekte olan piyasalara ve kar getiren ürünlere odaklanacağını belirtirken, bilişim teknolojileri ve tedarik hizmetlerini sürdürecek.

Dell’in akıllı telefon piyasasında havlu atacağı, bir hafta önceden PC World ve eWeek tarafından duyurulmuş ancak resmi açıklama yapılmamıştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz