Görüş Bildir

Drone'lar hakkında flaş karar! ABD artık kayıt altına alacak

Son dönemlerin gözde aracı havadan görüntü ve video çeken Drone’lar için ilginç bir karar alındı. Amerika Ulaştırma Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte Drone’lar artık kayıt altına alınacak ve bu işlemler de kolaylaştırılacak. İşte detaylar…

Drone'lar hakkında flaş karar! ABD artık kayıt altına alacak

Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili özel bir ekip oluşturacağı ve ardından drone üreticilerinin bu doğrultuda bir kayıt süreci oluşturması ve gelecekteki drone sahipleri için de drone kaydı işlemlerinin kolaylaştırması bekleniyor.

FİYATLARI 1000 DOLARA YAKLAŞIYOR

Fiyatları 1000 dolara yaklaşan ya da bu rakamı aşan havadan profesyonel video ve fotoğraf çekimi yapabilen drone'lar için kayıt zorunluluğu getirilmesi beklenirken, oyuncak turu drone'ların kapsam alanında tutulabileceği belirtiliyor.

drone SİPARİŞLERİNİ KAPSAYACAK MI?

ABD'de yürürlüğe girecek olan drone kaydı uygulamasının daha önceki drone siparişlerini kapsayıp kapsamayacağı ve hükümetin drone'ları resmi olarak sınıflandırmak için ne tür ölçütler kullanacağı ise henüz bilinmiyor.

DİĞER ÜLKELERDE DE UYGULANACAK

drone siparişleri için uygulanan bu resmi prosedürün, Amerika'nın akabinde önümüzdeki yıllarda drone kullanımının daha da yaygınlaşması hedeflenen diğer ülkelerde de uygulanması bekleniyor. Amerika'da drone kullanımı, havalimanları ve Beyaz Saray, ABD Kongresi ve ABD Senatosu binaları çevresinde şimdiden yasaklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi