Dünya'nın en zengin adamı Bill Gates'ten çevre sağlığına 2 milyar dolarlık bağış!

Dünyanın en zengin kişisi olan ABD’li Bill Gates’ten özel sektöre temiz enerji yatırımları konusunda sert eleştiri geldi.

Dünya'nın en zengin adamı Bill Gates'ten çevre sağlığına 2 milyar dolarlık bağış!

ABD’nin saygın gazetelerinden The Atlantic’e konuşan Gates, büyük özel şirketlerin enerji alternatifleri yaratma konusunda yetersiz kaldığını savundu. Bu alanda yüksek kazanç elde etme olanağı olmadığını belirten Gates, “Karbondioksit salınımı yapmayan ve bugünkü enerji maliyetleriyle aynı düzeyde yeni bir enerji kaynağına sahip olunsa bile bunun mevcut denenmiş ve bilinen enerji kaynakları karşısında ne olacağı belirsiz” dedi.

KENDİ SERVETİNDEN 2 MİLYAR DOLAR HARCAYACAK

Gates, esaslı bir karbon vergisi olmadan mucitlerin ve yatırımcıların fikir değiştirmesi için teşvik olmadığını savundu. Özel sektörün bu konuda özellikle yeni teknolojiler alanında finansal katkı yapması gerektiğini söyleyen Gates, çevreci enerji için kendi servetinden 2 milyar dolar harcama yapacağını açıkladı.

MİCROSOFT’U BIRAKTI, SEVAP İŞLEMEYE BAŞLADI

Büyük şirketlerin iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda gerekli adımları atmadıklarını söyleyen Gates, “İklim değişikliği sorunu zengin ülkelerde çözülmeli. Çin, ABD ve Avrupa karbondioksit gazları salınımına bir çare bulmalı. Onlar bu soruna herkesin kullanabileceği ucuzlukta bir çözüm bulabilirler” diye konuştu. Gates, karbon salınımını düşürecek ve iklim değişikliği sorununu çözecek temiz enerji konusunda inovasyon sayesinde iyimser olduğunu ifade etti. 85 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Bill Gates Microsoft’taki görevini bıraktıktan sonra hayır işlerine ağırlık vermişti.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz