Görüş Bildir

Eğer alkollüyseniz bu arabayı çalıştıramazsınız! İşte akıllı otomobil

Eğer alkollüyseniz ve alkollü şekilde araba kullanmak isterseniz, bu araba motoru çalıştırmayacak. Evet, bu teknoloji üzerinde şu an çalışılıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde geliştirilen arabalardaki teknoloji “Eğer sürücüsü alkol sınırını aşarsa motoru çalıştırmayı reddediyor”. İşte ayrıntılar…

Eğer alkollüyseniz bu arabayı çalıştıramazsınız! İşte akıllı otomobil

Amerika'da sürücüsü alkol sınırını aşarsa motoru çalıştırmayı reddeden akıllı arabalar geliştiriliyor. Bunun için Amerikan Trafik Güvenliği Kurumu, araç üreticileriyle ortak bir çalışma yürütüyor. Üreticiler, iki cihaz geliştirme çabasında şu anda. Birincisi direksiyona monte edilen ve  nefes analizi yapabilen bir cihaz, ikincisi ise kızılötesi ışın aracılığıyla kandaki alkol seviyesini algılayan motor çalıştırma düğmesi.

AA’nın haberine göre; Her iki cihaz da, sürücü normal nefes alırken alkol düzeyini algılayan pasif sistemler olarak çalışacak. Sistem, sürücünün alkol sınırını aştığını tespit ederse otomobili çalıştırmayı reddedecek.

Bu teknolojinin önümüzdeki yaklaşık beş yıl içerisinde yeni arabalar için bir seçenek olarak sunulması hedefleniyor. Sistem önce resmi araçlarda test edilecek. Ardından ticari arabalarda da sigorta şirketlerinin teşvikiyle standart hale getirilmesi hedefleniyor. Özel araçlarda uygulanmasının ise zaman alması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi