En değerli marka Apple’dan satış rekoru: Dakikada

Teknoloji devi, en değerli marka Apple satış rekorları kırmayı başardı. Peki, Apple bakın dakikada ortalama kaç adet iPhone satıyor.

En değerli marka Apple’dan satış rekoru: Dakikada

Teknoloji devi Apple, açıkladığı son rakamlara göre dakikada ortalama 472 iPhone satışı gerçekleştirdi. Diğer bir deyişle siz bu haberi okuyana kadar Apple, yaklaşık 1000 adet yeni iPhone satışı daha yapacak. Dün gece bu yılın Ocak-Mart dönemini kapsayan 2015 yılı 2. çeyrek mali tablolarını açıklayan Apple, toplamda 61 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi. Bu rakama göre Apple, 3 aylık dönemde günde ortalama 680 bin adet, saatte 28 bin 319 adet ve dakikada ise 472 adet iPhone satmış oldu.

Ancak bu göz dolduran satış rakamlarına rağmen Apple’ın iPhone satışları, bir önceki çeyreğin altında kaldı. Şirket, bir önceki çeyrekte yaklaşık 74.5 milyon iPhone satışı gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

iPad hayal kırıklığı yarattı

Apple’ın performansındaki en acı tablo ise iPad satışlarında kendini gösterdi. Büyük ekranlı akıllı telefon modeli iPhone 6 Plus’ın satışa çıkmasından sonra her geçen gün satışı yavaşlayan iPad satışları üç aylık dönemde 12 milyon adede kadar geriledi. Bu rakam hem Apple hem de tablet pazarı açısından oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaratırken, şirket bir önceki çeyrek, 21.4 milyon adet iPad satışı gerçekleştirmişti.

Şirket, 2. çeyrekte yine hatırı sayılır bir gelirin de sahibi oldu. Paylaşılan rakamlara göre Apple’ın bu dönemdeki geliri yüzde 27 artışla 58 milyar dolara ulaştı. Şirketin aynı dönemdeki kârı ise bir önceki yıla göre yüzde 33’lük artışla 13.6 milyar dolara kadar yükseldi.

Apple Watch satışları ise henüz bilançolara yansımadı. Apple’ın 2. çeyrek mali dönemi sonrasında ilk olarak 9 ülkede satışa çıkan akıllı saat modeli Apple Watch satışları, 2015 yılı 3. çeyrek döneminde mali tablolardaki yerini alacak.

Apple’ın finansal ve operasyonel sonuçlarını karşılaştırmalı olarak aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz