Görüş Bildir

Exper'in 'ilk yerli tablet' sitemi!

Exper'in 'ilk yerli tablet' sitemi!

Exper'in 'ilk yerli tablet' sitemi!

Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz, Türkiye'de ilk yerli tablet bilgisayarı 2011 başında kendilerinin ürettiğini, bunu da bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduklarını belirterek, "Türkiye'de ilk yerli tableti Exper olarak biz ürettik.

Ancak 2011'in son aylarında bir şirketin ilk yerli tableti ürettiğini açıklaması karşısında sitem ediyorum. Herkesin birbirinin yaptığı işe saygı duyması gerek." dedi.

2011 yılını değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenleyen Korkusuz, Fatih projesiyle de yakından ilgilendiklerini belirterek, "Bize düşen bir rol olursa yapmaya hazırız.

Exper olarak, içinde işlemci olan her türlü cihaz bizim ilgi alanımıza giriyor. Akıllı telefon üretimi için de çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Exper, Windows 7 Home Premium işletim sistemi bulunan Türkiye'nin ilk tablet bilgisayarı Easy Pad P11MS'i 2011 şubatında satışa sunmuştu.

BÜYÜME BEKLERKEN KÜÇÜLDÜ

Araştırma şirketi IDC tarafından 2011'de pazarın yüzde 13-15 büyümesinin beklenmesine rağmen, yüzde 6 küçüldüğünü hatırlatan Korkusuz, "IDC bu sene yüzde 6 büyüme bekliyor.

Biz yüzde 2 büyüme bekliyoruz. Tayland'daki sel felaketinden önce 500 GB diski 38 dolara mal ederdik. Aynı ürünün şimdi bize maliyeti 80 doların üstünde.

Bu da bize ekstra bir rekabet zorluğu getiriyor. Bu yerli bilgisayar üreticilerinin hepsini rekabette geri bırakıyor" dedi.

HİZMETE ODAKLANDIK

Şirket olarak satış sonrası hizmetler konusuna odaklandıklarını ifade eden Korkusuz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "2012'de Türkiye'de en iyi satış sonrası hizmet veren marka olmak istiyoruz. Performans olarak hiç kimsenin bizden daha iyi olmadığını biliyoruz.

Kullanılan malzemeler, malzemelerin teknolojik verimliliği neredeyse tüm dünyadaki üreticiler için aynı. Küçük devlet dairelerine satış yapan ekiplerimizden daha çok büyük özel sektör şirketlerine satış yapan ekipler kurduk. Kurumsal pazarı çok önemli görüyoruz."

2012 satış hedefi 300 bin

Exper Satış ve Pazarlama Direktörü Müdürü Mert Erinç ise, Exper'in yeni sloganının, "Mantık varsa, rakip yok" olduğunu ilk kez açıkladı. 2011'de 255 bin adet bilgisayar satışına eriştiklerini, araştırma şirketi IDC verilerine göre pazarda dördüncü sırada olduklarını ifade eden Erinç, "2012'de 300 binin üzerinde satış hedefliyoruz.

Türkiye'de pazar payımız yüzde 7. 2015'e kadar yüzde 10'a çıkarma hedefimiz var. Kendi satışımızın yüzde 20'sini yurtdışına satışlardan elde etmeyi planlıyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi