Facebook F8 Geliştirici Konferansı: Messenger'la ilgili her şey

Facebook’un bu yıl gerçekleştirdiği F8 Geliştirici Konferansı’nda tanıttığı yazılımlarla Messenger’a verdiği önemi ve gelecek planlarını da bu uygulama üzerinde kurgulandığı gözlendi.

Facebook F8 Geliştirici Konferansı: Messenger'la ilgili her şey

Bul yıl yapılan Facebook F8 Geliştirici Konferansı’nın dün akşam yapılan ilk oturumunda Strobe for Messenger, Sound Clips for Messenger ve Selfied for Messenger uygulamaları tanıtıldı.

Oturumda konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçen yıl 3,5 milyardan fazla uygulamanı kurulduğunu ve sosyal ağda da kullanıcıların 50 milyar gibi bir rakamla uygulama paylaşıldığını açıkladı.

İlk oturumda şirketin açıkladığı yeni uygulamalar şöyle;

STROBE FOR MESSENGER         

Bu uygulama ile kullanıcılar geniş yelpazede fotoğraf filtrelerini kullanabiliyor ve bu şekilde oluşturulan GIF'ler Messenger üzerinden gönderilebiliyor.

SOUND CLIPS FOR MESSENGER

Bu uygulama ile yüklü olarak gelen eğlenceli ses efektlerini Facebook Messenger üzerinden gönderebilirsiniz.

SHOUT FOR MESSENGER

Bu uygulama, yapısı itibariyle Snapchat’e benziyor. Bu uygulama ile fotoğraflarınızın üzerine yazı yazıp arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

SELFIED FOR MESSENGER

Bu uygulama isminden de anlaşılacağı gibi sadece Selfie çekmenize ve Selfie’lerinizi belirlediğiniz arkadaşlarınız ile paylaşmanıza yarıyor. Uygulamada yüklü olarak durumunuzu belli eden kalıplardan mutlu, üzgün ve öfkeli gibi durumlarınıza özel Selfie’lerinizi çekip saklayabilirsiniz.

Bu arada Facebook’ta gömülü olan videolar diğer web sitelerinde de görüntülenebileceği de duyuruldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz