Facebook ile Bing ayrıldı

Facebook, birincil arama motoru olarak kullandığı Bing’ten vazgeçerek kendi arama motorunu kullanacağını açıkladı.

Facebook ile Bing ayrıldı
Facebook yeni arama motoru sayesinde kullanıcılara aramayı kolaylaştıracak daha çok filtreleme ve zengin arama seçenekleri sunmayı amaçlıyor. Facebook uzun süredir kendi arama motoru üzerinde çalışırken, Bing’i kullanarak daha iyi sonuçlar elde etmeyi amaçlamıştı.

                    

Facebook’tan bir yetkilinin Reuters’a verdiği demeçte;  “Şu anda web sonuçlarında Facebook arama sonuçlarını gösteremiyoruz çünkü bizler insanların Facebook’ta paylaşınları bulmalarına yardımcı olmaya fokuslandık. Bizim Microsoft’la olan güçlü ortaklığımız hala devam ediyor” dedi.

Microsoft yetkilileri de Facebook gibi hemen hemen aynı şeyleri söyledi. “Facebook son zamanlarda arama deneyimini değiştirdi. Biz birçok farklı alanda Facebook ile olan ortaklığımız devam ediyor” açıklamasında bulundular.

Internet ortamında arama inanılmaz derecede zor bir olaydır ve Facebook’un 1 milyar aktif kullanıcısı ile de karşılaştırıldığında o kapalı ağda benzersiz zorluklarla karşı karşıya geliniyor.

Sosyal paylaşım devi Facebook’un bu hızla büyümeye devam etmesi halinde bu özel ağa uyarlanmış özel bir arama motoruna ihtiyaç duyulacağı kesin.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler