Facebook Kullanıcılarına Kötü Haber!

Son zamanlarda sosyal ağın kullanım koşullarını değiştirmesi üzerine kullanıcılar tarafından paylaşılan yazıyı paylaşmayın.Haber detayı...

Facebook Kullanıcılarına Kötü Haber!

Facebook'ta  ya da Twitter'da bir şey görmeyelim, hurraa hemen paylaşıyoruz. ‘Bu fotoğrafa gelen her beğeniye Facebook’tan 1 dolar’, ‘yok efendim eğer bunu paylaşmazsan 3 güne annen ölecek’ gibi başka ülkelerden insanlar görse hakkımızdaki düşüncelerini 2 yüzyıl boyunca uğraşsak düzeltemeyeceğimiz paylaşımları yapmaya bayılıyoruz, ama yapmayın arkadaşlar. Örneğin son günlerde yine bir furya başladı. Facebook’un kullanım şartlarını değiştirmesi üzerine bir yazı var ki en yakınımızdaki insanın profilinde bile görüyoruz.

Paylaşılan Yazıyı Size Aktarıyoruz;

"1 Ocak 2016'dan itibaren sözleşme şartlarını değiştireceğini ilan eden Facebook'un yeni kullanım koşullarına cevaben tarafıma ait olan her tür kişisel bilgi, görsel, karikatür, resim, fotoğraf ve videonun telif hakkının bana ait olduğunu beyan ederim. Bunların ticari kullanımı için daima benim onayım gerekli olacaktır. Bu yazıyı kopyalayıp Facebook duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Bu haklarınızı telif hakkı kanunları uyarınca koruma altına alacaktır. Paylaşmayın, lütfen kopyala yapıştır yapın arkadaşlar."

Şöyle söyleyelim; bu olaydan Facebook’un bile haberi yok. Kaldı ki Facebook, önemli bir yeniliği ya da kullanıcılarını ilgilendireceği herhangi bir haberi zaten newsroom.fb.com sayfası üzerinden paylaşıyor. Yani demem o ki arkadaşlar, yapmayın, etmeyin. En olmadı bizi takip edin, herhangi bir gelişme olduğunda zaten size aktarıyoruz. Bunun yerine komikli capslerimizi ya da haber postlarımızı paylaşsanız daha hoş olmaz mı?

Kaynak: Diyarbakır Söz