Facebook Messenger'a sesli mesaj özelliği geldi

Facebook, Perşembe günü Google Voice ve Apple’ın Imessage programlarına alternatif, IP üzerinden ses taşıyan Android ve iOS için kendi Messenger programını güncelledi.

Facebook Messenger'a sesli mesaj özelliği geldi

Yeni tanıtılan ses yetenekleri ile Facebook, 1 dakika uzunluğunda sesli mesaj kaydedip gönderebilirsiniz.

Sesli mesaj gönderebilmek için mobil cihazımızda Facebook Messenger uygulamasını açtıktan sonra herhangi bir arkadaşımız ile konuşmamıza girmemiz gerekiyor. Daha sonra mesaj yazma kısmının solunda yer alan “+” işaretine tıklıyoruz ve yeni çıkan ekranın sağ kısmındaki mikrofon işaretine basmamız gerekiyor. Mikrofona bastığımızda mesajınızı kaydetmek için kullanabileceğiniz kırmızı kayıt butonu yer alıyor ve mesajınızı kaydettiğiniz süre içerisinde bu butona basılı tutmanız, kaydınız bittiğinde ise elinizi butondan çekmeniz gerekiyor.

Sesli mesaj işlevine ek olarak, Facebook Messenger üzerinden VoIP hizmeti için çalışmalar yaptığını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklanacağı bildirildi.

Skype benzeri VoIP uygulamaları hali hazırda olsa bile, Facebook’un Messenger programı ücretsiz olacağından daha cazip görünüyor.

Şu anda sistemin Kanada’da test edildiğini söyleyen Facebook, testler olumlu sonuçlanırsa ABD ve Avrupa için VoIP hizmeti açmayı planlıyor.

Facebook Messenger uygulamasını iOS için burdan indirebilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz