Facebook'ta devrim gibi iki yenilik

Internet devi Facebook, sosyal medyayı kullanıcılara daha cazip yapmak için bir dizi proje üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri ‘Beğenmedim’ butonu ve yapay zeka teknolojisine sahip fotoğraf yorumlama sistemi…

Facebook'ta devrim gibi iki yenilik

Facebook’un beğen butonunu artık 7’den 70’e herkes bilir. Peki bu butonun yanında bir tane de beğenmedim butonu olursa ne olur. Mark Zuckerberg bu buton hakkında düşündüklerini ama kesin olarak eklenip eklenmeyeceğini söylemedi.

Geçen gün halka açık bir forumda soruları cevaplayan Zuckerberg, Facebook’un beğenmedim gibi bir butonu eklemeyi düşündüklerini söyledi.  Beğenmedim butonunu düşünmelerinin sebebi olarak ta, Facebook’ta paylaşılan üzücü ve ölüm haberlerini örnek gösterdi.

Zuckerbeg, Facebook’un iki yıl önce katıldığı bir çalışma hakkında da bilgi verdi. 700 bin kullanıcı üzerinde pozitif mesajların insanların kötü hissetmelerine neden olup olmadığını araştırdıklarını ve amaçlarının “Bizler insanları üzmek istemiyoruz, dolayısıyla da insanların kendilerini nasıl daha iyi hissedeceklerine dair araştırmalar da yapıyoruz” dedi.

UTANÇ VERİCİ FOTOĞRAF ALGILAMA

Facebook’un bir diğer devrim yaratacak uygulaması da fotoğraf algılama. Yani Facebook’a yüklenen fotoğraftaki kişinin sarhoş mu, bilerek mi bilmeyerek mi çektiği gibi varyasyonları sorgulayacak.

Mesela, diyelim ki arkadaşlarınızla hafta sonu birlikteliğiniz oldu ve bu anları da akıllı telefonunuzla fotoğrafladınız. Peki ya o fotoğrafları çekerken sarhoşsanız ve ayıldıktan sonra da pişmanlık duyarsanız ne olur.

İşte tam burada Facebook’un yeni uygulaması devreye girerek “Fotoğrafı herkese göstermek istediğinden emin misin” gibi sorular soracak.

Facebook yapay zeka araştırma laboratuarında şimdi bu konu üzerinde çalışılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler