Facebook'un son bombası: Graph Search

Facebook’un spekülasyon yaratan ve hakkında internette çok değişik senaryolar üretilen 15 Ocak basın toplantısı gerçekleşti. Bu defa kimsenin kehaneti tutmadı, akıllı telefon değil ama birçok kullanıcıyı heyecanlandıran 'Graph Search' özelliği Facebook’a eklendi.

Facebook'un son bombası: Graph Search
Graph Search’ün tanıtımını yapan Facebook kurucusu Mark Zuckerbeg, “Graph Search gerçekten büyük bir ürün. Biz yava yavaş bu ürünü yaygınlaştırmaya başlayacağız. Önümüzdeki haftalarda bir çok insan tarafından kullanılmasını bekliyoruz” dedi.

Facebook üzerinde insanlarla etkileşim olanağı oldukça statik kalmıştı. Graph Search size kendinizi yeni keşfettiğiniz hobilerinizi arkadaşlarınızla ya da başka şehirlerdeki kişilerle paylaşmanıza yardımcı olacak bir araç.

Graph Search, bütün Facebook sayfalarının en üstünde yer alacak. Fotoğraflar, yerler, ilgi alanları ve insanlar olarak dört parametre bilgi çekiyor. Graph Search kullanımı aslında oldukça basit, burada beş farklı şekilde yeni bir araç kullanıyorsunuz.

-       Kişiselleştirilmiş yemek önerileri: Arkadaşlarınız tarafından beğenilen şehrin en iyi lokantasını bulun.

-       Keşif Motoru: Yeni favori grupları bulun.

-       Sanal Kitap Kulübü: Örneğin “CEO’ların okuduğu kitap” gibi etkilenmiş kitapları bulun.

-       Arşiv Arama: “1999 öncesi arkadaş resimleri” gibi arkadaşlarınızın eklediği resimleri ya da yer ekleyerek “Ankara’daki arkadaş resimleri” ibarelerini arayarak seyahat rehberi yapabilirsiniz.

Sistem şu an için yalnızca İngilizce olarak var.

Kaynak: Diyarbakır Söz