Görüş Bildir

Ford Yeni Modelinde Gorilla Glass Cam Kullanacak!

Otomobil hayranları Ford'un yaptığı duyuru ile 2017 Ford GT‘de Corning’in Gorilla Glass’ını kullanacağını ilan etti.

Ford Yeni Modelinde Gorilla Glass Cam Kullanacak!

Otomobiller doğdukları yıldan bu yana gelişen teknolojiye karşı gelmeyip bilakis içinde barındırıp pazar paylarını artırma çapasında bulunmaktadırlar. Mobil teknolojisinin baş döndürücü hızı karşısında da duyarsız kalmayan otomobil firmaları mobil teknolojiye de daha çok yer vermeye özen göstermeye başladılar desek yerinde olur. Microsoft, Sync platformuyla birkaç yıldan beridir Ford’un tüm otomobil filosunu güçlendirme eğiliminde iken Chevrolet, yeni araçlarının bazılarında 4G LTE ve WiFi‘ye yer vermeye başladı. Ford’un Corning ile yeni ortaklığı ise otomobilin performansını geliştirme amacını taşıyor.

Ford, yaptığı duyuru ile 2017 Ford GT‘de Corning’in Gorilla Glass’ını kullanacağını ilan etti. Yanlış anlamayın sadece akıllı telefonlarda çizik ve çatlamaya karşı dayanıklılık sağlayan cam, Ford GT’nin iç cam katmanını oluşturacak. Bu cam sayesinde otomobilin ağırlığı da 5,5 kilogram azalacak. Bunun yanında Ford’un yapmış olduğu testlerde, Gorilla Glass’ın soda kireç camına göre yaklaşık 2 kat daha yüksek darbelere karşı koruma gösteriyor.

Bu tür geliştirmeler, Ford GT’nin güç-ağırlık dengesini iyileştiriyor ve 5.5 kg kadar hafifleme bile sonuç olarak daha hızlı daha çevik bir otomobil ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.

2017 Ford GT’nin Gorilla Glass kullanacak olması, otomobil tarihinde bir ilk oluyor. Oto camı olarak kullanılacak olan dayanıklı camın ileri yıllarda Ford’un daha alt segmentteki uygun fiyatlı otomobillerine kullanması ihtimaller dahilinde olacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir