Görüş Bildir

Gelecekten bir top 'Explorer'

Teknolojinin gelişmesi dur durak bilmiyor. Yeni teknolojiler insan hayatını ne kadar kolaylaştırıyorsa suçlular için de bir o kadar kabus. Yeni geliştirilen top şeklindeki cihaz Explorer'ın üzerinde bulunan kameralarla bir çok suç olayını çözmek daha kolay olacak.

Gelecekten bir top 'Explorer'

Dünyaca ünlü Harvard ve Massachusetts Institute of Technology‘de temeli atılan 'Explorer' adı verilen top şeklinde cihazın üzerinde 6 kamera ve bu kameralara bağlı led ve kızılötesi ışık kaynakları bulunuyor.

Cihazın güvenlik güçlerinin yapacağı operasyonlarda olay yeri kontrolün yanı sıra yangın, deprem gibi olaylarda da büyük rol oynayacak. Yalnız bu kadar da değil akıllı telefon ve tabletlere de olay yerinin detaylarını göndererek bulunduğu yerdeki olan bitenler hakkında detaylı bilgi akışı da sağlayacak.

Şu an tüm donanım araçları ile 2.500 dolar fiyat biçilen cihaz için devletler kendi bünyelerinde kullanabilmek amacı ile başvurularını tamamlıyorlar. Cihaz ile bir çok felaket sırasında insan hayatı kurtulabilecek.

Kamera, görülmeyen bölgelerden anlık fotoğraf gönderiyor. Topun dış katmanı yangın, patlamalara karşın kauçuk kaplamaya sahip. Top aktif hale getirildiğinde 6 ayrı kameradan her saniye iki kare çekiliyor. Top, çekilen fotoğrafları panoramik şekilde birleştiriyor. Yazılım, yaklaşık 20 metrelik alan içerisinde görüntüleri kablosuz takip ekranına gönderiyor. Topa yakın gelecekte radyasyon, ısı ve karbonmonoksit gibi sensörlerin eklenmesi planlanıyor.

Kaynak: cnnturk.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi