Google, Android'i zararlı yazılımlardan temizliyor

Bilgisayar sistemlerinin baş belası olan zararlı programlara karşı firmaların savaşı son sürat devam ediyor. Google, zararlı yazılımları önleme konusunda büyük başarılar elde ediyor.

Google, Android'i zararlı yazılımlardan temizliyor

İnternetin devlerinden Google yeni güvenlik raporu yayınlayarak Android sistemlerdeki zararlı yazılımlarda büyük oranda azalma olduğunu duyurdu.

Teknolji devinin yayınladığı Android Security 2014 raporuna göre Android sistemlerinde çalışan zararlı uygulamalar geçen yıl %50 oranında azaldı.

İşletim sistemleri için güvenlik en öncelikli konuların başında gelir. Bunun bilincinde olan Google kendi geliştirdiği Android sistemlerinde de güvenliğe çok önem veriyor. Şirketin son açıkladığı güvenlik raporundaki sonuçlara göre bu konudaki hassasiyeti ve başarısı da gözönünde.

Rapora göre geçen yıl Android sistemler için yüklenen yazılımların sadece %1'inde zararlı yazılım bulunuyor. Bu oran Google Play Store'da da %0,15'e düştü.

Android Güvenlik Mühendisi Adrian Ludwig, zararlı yazılımlarla ciddi şekilde mücadele ettiklerini ve bunun için azımsanmayacak kadar çok önemli gelişmeler yaptıklarını bildirdi. Ludwig ayrıca, dünya genelinde 1 milyara ulaşan Android cihazların günce 200'ünün güvenlik taramasından geçtiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz