Görüş Bildir

Google Chrome'un saç yoldurtan hataları

Çoğu Google Chrome kullanıcısının ortak sorunu: Önemli bir işiniz var, Chrome’da yeni bir tab açarsınız aniden dizüstü bilgisayarınızın fanı roket gibi ses çıkarmaya başlar, bilgisayar yavaşlar ve sonunda tüm çalışmanız heba olur.

Google Chrome'un saç yoldurtan hataları

2008 yılında en hızlı tarayıcı iddiasıyla çıkan Google Chrome tarayıcısı Firefox’la karşılaştırıldığında gerçekten de kullanımı kolay ve hızlı bir tarayıcıydı.

Ancak son yıllarda eski hızından eser kalmadı gibi… Ne kadar inkar edilse de Chrome kararlılıktan uzak bir yapıda şu an ve kötüye yönelik popularitesi de giderek artıyor.

Bunun en somut örneği Google Trends’de yapılan analizde de açıkça görülüyor. Zaman içinde kullanıcılar internette daha çok Chrome yavaş terimini aramışlar. Elbette diğer tarayıcılarla ilgili aramalar da azımsanmayacak derecede var ancak Chrome’un performans sorunuyla ilgili aramalar birinci sırada ve giderek de artıyor.

Windows kullanıyorsanız bilgisayarınızda görev yöneticisini açtığınızda Chrome ile ilgili bir sürü işlem listesi göze çarpıyor.

Chrome’un belirgin hataları yüksek işlemci kullanımı, bellek hata ve istikrarsız bir şekilde çalışarak sistem kilitlenmelerine sebebiyet vermesi. Üstelik tarayıcının bu hataları tüm platformlarda var. Windows, Linux ve Mac OS x’te bile.

Son günlerde Google Chrome’un bu hatalarının giderilmesi için bir dizi yama çıkarıldı ama sorunu tam olarak çözülebilmiş değil.

Google Chrome’un bu tür hataları Microsoft’un yeni çıkacak işletim sistemi Windows 10’da kullanılacak Cortana tabanlı Microsoft Edge tarayıcıya kullanıcıları iter mi bilinmez?

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi