Google Chrome'un yeni özelliği çığır açacak

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’da tüm platformlarda çalışma özelliğinin olacağını duyurmasından sonra Google da karşı atağa geçerek web tarayıcı yazılımı olan Chrome için bir eklenti yayınladı. Bu eklenti Android uygulamalarının masaüstü sistemlerde çalışmasını sağlıyor.

Google Chrome'un yeni özelliği çığır açacak

Baş döndürücü bir hızla gelişen bilişim teknolojisinde, önde gelen firmalar arasındaki rekabet kullanıcılara yarıyor. Farklı platformların çoğalması, yazılım geliştiricilerinin her platform için ayrı ayrı yazılım geliştirmeleri, bir platformda olan bir özelliğin başka bir platformda çalışmaması gibi nedenler kullanıcıları bıktırma noktasına getirdi.

Teknoloji devleri de bu durumu fark ederek yeni nesil yazılımlarında olabildiğince tüm platformların ortak çalışabileceği arayüz sistemleri üzerinde çalışıyor. Son olarak Microsoft’un bu yıl çıkaracağı yeni işletim sistemi Windows 10’un farklı platformlarda çalışabilme özelliği sunması güzel bir örnek.

Microsoft’un bu hamlesine Google’dan cevap gecikmedi. İnternet devi Google, ARC Welder adıyla duyurduğu bir program Google Chrome’a entegre olarak çalışıyor. Farkı ise farklı işletim sistemleri de olsa programın çalışabilmesi.

Bu şu anlama geliyor… ARC Welder APk uzantılı yani Android uyumlu bir uygulama ama Google onu Chrome’a entegre ederek her türlü platformda çalışabilmesini sağlamış. İster masaüstü iser Windows, mac, Linux olsun bu yazılım hepsinde de çalışabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz