Google I/O 2015’ten beklentiler

Google’ın her yıl düzenlediği ve neredeyse geleneksel hale gelen I/O konferansının merkezinde şüphesiz bu yıl Android olacak. Ama şirketin başka sürprizleri olduğu da dilden dile dolaşmaya başladı.

Google I/O 2015’ten beklentiler

Şeyhmus Altındağ

Perşembe günü başlaması beklenen Google I/O 2015 konferansı nda ilk önce Android’in yeni sürümün tanıtılması bekleniyor. Android’le ilgili olarak ta Android Oto ve Android giyilebilir teknolojilerin ön plana çıkarılması muhtemel.

Ancak Google’ın üzerinde çalıştığı Chrome Os ve sanal gerçeklik teknolojilerini de ciddi şekilde tanıtacağı söylendi.

Google resmi olarak Android M’i yani son sürüm Android’i tanıtacağını açıkladı. Android Lollipop güncellemesi ile sistemdeki bir çok sorunu giderdikten sonra yeni versiyonlarda daha çok performans arttırmaya odaklandığını belirten uzmanlar, ses kontrollerinde de Android’in daha çok etkin olarak kullanılabilmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti. Uzmanlar ayrıca konferanstan kısa bir süre sonra Nexus 6’de yeni versiyon Android’leri görmenin mümkün olacağını ifade etti.

Kişisel bilgilerin gizliliği konusunda da ciddi şekilde duran Google, bu ayın başında da Bloomberg’e verdiği demeçte kullanıcıların uygulamalar üzerinde daha çok erişim imkanı olabilmesi için çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi. Her ne kadar Google Play’dan bir uygulama indirmek istediğinizde size uygulamanın tam olarak ne yaptığı bilgisi verilse de bundan sonraki güncellemelerde kullanıcı istediği izni iptal edebilecek.

Geçtiğimiz hafta BuzzFeed sitesi Android M kullanıcılarının yalnızca parmak iziyle Gmail ve Google Drive gibi uygulamalarda oturum açabileceğini açıklamıştı. Ancak bu sistemin tam olarak çalışabilmesi için akıllı telefon üreticilerinin de cihazlarına bu donanımı eklemeleri gerekiyor.

Google giyilebilir teknolojilere de önem verdiğini göstermek için Android’in böyle bir versiyonunu yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da I/O konferansında nasıl bir sürpriz yapacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler