Google, Kuzey Kore'ye teknoloji götürecek

Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Kuzey Kore yetkililerine internet erişim kısıtlamalarının devam etmesi halinde, ülkedeki ekonomik yıkımın devam edeceği uyarısında bulundu.

Google, Kuzey Kore'ye teknoloji götürecek

Google’ın patronu, ülkede ekonomik toparlanma için mobil telefon ve internet teknolojilerinin ülkeye girmesine izin vermesi gerektiğini savundu.

Perşembe günü Pekin’de düzenlenen basın toplantısında Schmidt gazetecilere verdiği demeçte “Dünya giderek birbirine bağlandıkça, fiziksel olarak ülkeyi izole etmek zarar verir. Web kısıtlamalarının onlar için ekonomiyi zorlaştıracağını  söyledik ve açık iki alternatif sunduk kendilerine” dedi.

“Kuzey Kore hükümeti internet kullanımını artık özgür bırakmak zorunda”

Google CEO’su Schmidt, New Mexico Valisi Bill Richardson ile 3 günlük Kuzey Kore gezisini tamamladı. Richardson, Kuzey Kore yetkililerinin mobil teknoloji ve internet yasağının kaldırılma fikrine açık olduklarını söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un webe erişimi için cep telefonları kullanımının artırılmasına yönelik adımlar atılmasında hala sakıncaları olduğu belirtildi. Kuzey Kore’de Red Star kontrol sistemi hükümetin kontrolü altında olmayan siteleri Twitter ve Facebook da dahil yasaklıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz