Görüş Bildir

Google'da mobilden yapılan aramalarda artış

Mobil teknolojilerin hayatımızın her alanına girdiği, Google'ın açıklamasıyla bir kez daha tescillenmiş oldu.

Google'da mobilden yapılan aramalarda artış

Google'ın açıklamasına göre ilk kez mobil aramalar masaüstü bilgisayarlardan yapılan aramaların önüne geçti. Bu da demek oluyor ki internet artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve bizler de bunu 7/24 kullanıyoruz.

Tabi bu sonuç beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Reklam sorunu. Tüm gelirini reklamlardan sağlayan internet devi Google şimdi bu soruna çözüm arıyor. Çünkü reklamverenler mobilde reklamların küçük göründüğü için aynı parayı vermek istemiyorlar.

Ancak bunun yanında bilişim uzmanları aylık ortalama 100 milyardan fazla bir arama potansiyeli bulunan Google için bunun sorun olmadığı görüşünde.

Google'ın geleceği gören ve buna göre yatırım yapan bir şirket olduğu biliniyor. 21 Nisan'da yaptığı mobil aramalara öncelik veren algoritma değişikliği buna en iyi örnek.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Görünen o ki teknolojik gelişmeler giderek mobile gitmeye devam edecek. Türkiye'de de yazılım firmalarının birbiri ardına mobil uyumlu versiyonlarını çıkardığını görüyoruz. Nasıl ki bir zamanlar internet lüks iken hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu, mobil kullanım da o yönde emin adımlarla ilerliyor.

Teknolojiye yatırım yapan firmaların da bu alanı görmezden gelmemeleri gerektiğini düşünüyoruz...

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi