GTA ve PES hayranları dikkat! Steam hacklendi mi?

2003 yılında Valve tarafından kurulan Steam hacklendi mi? İçinde milyonlarca hesabın kayıtlı olduğu Steam’da hesap bilgileri gizli arşivden sızdı ve kullanıcılar birbirlerinin bilgilerini görmeye başladı. PES serisi ve GTA serisi gibi oyun serilerini destekleyen Steam hacklendi mi?

GTA ve PES hayranları dikkat! Steam hacklendi mi?

2003 yılında Valve tarafından kurulan Steam hacklendi mi? İçinde milyonlarca hesabın kayıtlı olduğu  Steam’da  hesap bilgileri  gizli arşivden sızdı  ve  kullanıcılar birbirlerinin  bilgilerini   görmeye  başladı. PES serisi ve GTA serisi gibi oyun serilerini destekleyen Steam hacklendi mi?

Valve’nin geliştirdiği Steam verdiği güvenlik açıkları yüzünden kullanıcıların bilgilerini riske soktu. 

Yeni yıl yaklaşırken Origin (FIFA ve Battlefield gibi oyunların platformu)’in gerisinde kalmayıp oyun fırsatları yapmak isteyen 2003’te kurulan Steam problemlerle karşı karşıya!

Piyasadaki en iyi oyun platformları arasındaki Steam 25 Aralık’ta yediği saldırı şirketi zor durumda bıraktı. Son zamanlarda ülkemizde de görülen siber saldırılar Steam’ı da vurunca oyun severlerin moralini azaltacak.

STEAM ERİŞİME KAPATILDI

Bu durum Steam kullanıcılarının Steam’ı şikayet maillerine maruz bıraktı. Yetkililer de bu durumdan   dolayı kimsenin  başka  bir   kullanıcıdan  para  çekemeyeceğini   duyurdu.

Steam'de şu an, her ne kadar işler yolunda gidiyor açıklamasında bulunulsa da, güvenlik açığı nedeniyle bir kullanıcı başka birinin hesabıyla istediği oyunu satın alabilecek konuma ulaşabiliyor. Tüm bu olanlar üzerine kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda işleri yoluna koyamayan dev oyun platformu, çareyi ana sayfasını kapatmakta buldu. Steam'in kullanıma kapatıldığı şu sıralar, hesapların tamamiyle güven altına alındığı iddia ediliyor.

MİLYONLARCA  HESAP  TEHLİKE  ALTINDA

Milyonlarca kullanıcının hesabını tehlikeye altına alan güvenlik açıklarından dolayı her hesapta farklı isimler gözükmeye başladı. İsimlerin yanı sıra kullanıcılar tanımadıkları insanların hesap numaraları ve Steam cüzdanlarındaki para miktarına kadar her türlü bilgiye ulaşabilme imkanı elde etti. Bu olayın ciddi bir güvenlik açığı olması, Steam yetkililerini harekete geçirdi. Anlık olarak Twitter hesabı üzerinden kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini anlatan yetkililer, durum hakkında gerekli bilgileri aktardı. Ayrıca Steam’ın bazen Rusça diline dönüştüğünü de söyleyen kullanıcılar, bunun bir Rus saldırısı olabileceği şüphesine kapıldı.

GTA 5, PES, CSI: GO gibi oyunların platformu olan Steam anonim hackerların saldırısı altında!

STEAM NEDİR?

Valve tarafından tasarlanan, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu ve iletişim platformudur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara direkt çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan sistem tablasındaki (system tray) ve görev çubuğundaki pozisyonu ile benzerlerinden ayrılır.

Kaynak: Diyarbakır Söz