HTC'den yine yeni One: One ME

Galaxy S serisi akıllı telefonlar Samsung için ne ifade ediyorsa One serisi de HTC için amiral gemisi durumunda. HTC yeni bir One modelinin tanıtımını yaptı.

HTC'den yine yeni One: One ME

HTC'nin son amiral gemisi One M9 iyi bir olmasına rağmen yine de One M8'in üzerine çok büyük yenilikler katmadığı için tepki görmüştü. HTC’den daha fazlasını bekleyen kullanıcılar çıkan sızıntılar doğruysa One M10 ile bekledikleri yeniliklere kavuşacaklar. Fakat Tayvanlı üretici M10'a kadar beklemeniz gereken süreyi boş geçirmemiş gerçekten güçlü, farklı bir One modeli için çalışmış. Resmi olarak duyurulan yeni One'ın tam model ismi, One ME.

HTC One ME, One M9'un ekran boyutunu büyüterek 5.2 inçe getiriyor. Öte yandan ekran QHD çözünürlüğü destekliyor. İşlemci hanesinde Snapdragon 810 yerine 8 çekirdekli MediaTek X10 işlemciyi bulunduran telefon, 3 GB RAM ve 20 MP arka kamerayı da üzerinde taşıyor. Kötü haber ise bu telefonun yalnızca Çin'e özel olarak hazırlanmış olması. Yani One ME, yalnızca Çin'de satışta olacak.

One ME, tasarım anlamında One M9 kadar üst düzey işçilikle gelmiyor. Arka yüzeyi polikarbonat malzemeden üretilen telefonun, çerçevesi ise metal olacak. Android Lollipop 5.0.2 ile gelecek olan One ME, HTC Sense UI 7.0 arayüzünü kullanacak.

Kaynak: chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz