Görüş Bildir

İnstagram’da büyük değişim! 3D Touch ve Apple Pay desteği geliyor

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformlarından biri olan Instagram’ın uygulama içindeki reklamlarında artık 3D Touch ve Apple Pay desteği olacak

İnstagram’da büyük değişim! 3D Touch ve Apple Pay desteği geliyor

2012’de sosyal medya devi Facebook tarafından satın alınan Instagram, reklam hizmetlerinde yeni bir atılım gerçekleştiriyor. Apple cihazlarına yönelik reklam çalışmaları yapan uygulama, özellikle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile beraber gelen 3D Touch özelliği üzerinde çalışıyor. Ayrıca Türkiye’de hala kullanıma sunulmayan Apple Pay için de bu çalışmalarını sürdüren Instagram, uygulama içerindeki satın almaları arttırmayı planlıyor.

Instagram, iPhone'lardaki 3D Touch özelliği sayesinde kullanıcıların reklamların üzerine tıklayarak reklam ile etkileşime geçmesini planlıyor. Bu etkileşime giren kullanıcılara çıkan ekran üzerinden Apple Pay ile satın alma seçeneğini de sunacak.

Instagram şimdilik 3D Touch ve Apple Pay ile ilgili testler yaptığı iddiasını reddetse de, mobil ticaret ve reklamlar ile yakından ilgilendiğini saklamıyor. Eğer Instagram, Apple Pay destekli reklamlarını kullanıma sunarsa uygulama üzerinden sadece parmak izi ile alışveriş yapılabilecek. 3D Touch özelliği sayesinde de reklamın üzerine tıklayan kullanıcılar açılan ekrandan daha çok ürünü görüntüleyebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi