iPhone 7 ile ilgili yeni efsaneler

Apple’ın trend olmuş akıllı telefonu iPhone serisinin 6S ve 6S Plus modelleri daha yeni yeni piyasaya sürülmüşken, şirket hız kesmeden iPhone 7 için kolları sıvamış durumda. Mobil dünyanın baş döndürücü bir hızda gelişmesinin farkında olan teknoloji devi yeni model iPhone 7 ile ilgili söylentileri de el altından internete sürmüş gibi… İşte iPhone 7 ile ilgili yeni söylentiler.

iPhone 7 ile ilgili yeni efsaneler

Apple’a yakın kaynaklar, şirketin yeni nesil iPhone’u olacak olan iPhone 7 konusunda kolları sıvadığını bildiriyor ve telefonla ilgili bazı minik detayları da paylaşıyorlar.

Apple analistlerinden aynı zamanda gözlemcilerinden olan Ming-Chi Kuo'ya göre, iPhone 7 Plus, şimdiye kadar üretilen iPhone'lar içinde en büyük model olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca telefonun yazılımındaki geliştirmeler, onu bir önceki versiyonu olacak olan iPhone 7'den ciddi şekilde ayıracak. Tabii söylentilerin Kuo cephesinden gelmesi büyük önem taşımakta. Zira kendisi pek de sıradan bir analist değil (sektörün ''king''lerinden).

Gerçi bu durum pek de süpriz uyandıran birşey değil. Yani şimdi hepimiz teknolojiyle iç içe yaşayan adamlarız. Zaten beklentimiz bu şekilde. Tabi Apple'ın nasıl bir yazılımsal ve donanımsal geliştirme yapacağı konusu hala muamma. Ancak yine Kuo'ya göre Apple, çoktan 3GB RAM kullanma konusunda kararını vermiş durumda ve yeni iPhone'lar ile yeni çipsetler de karşımıza çıkacak. Ki bu çipsetler A10 olacak.

Tabii telefonda tasarımsal olarak da ciddi değişiklikler beklenmekte. Analistlere göre iPhone 7, serinin en ince telefonu olarak karşımıza çıkabilir. Şu an için konuşulan incelik 6mm! (iPhone 6s Plus'ınki 7.3mm)

Yeni nesil olacak iPhone'ların 2016'nın Eylül ayında gelmesine de şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. Bunun sebebi ise Apple'ın bu durumu istikrar için bir nevi alışkanlık haline getirmek istemesi (yani her sene aynı ayda telefon çıkarmak hem şirket açısından hem de kullanıcılar açısından bir istikrar başarısı olarak görülmekte). Son olarak söylentiler arasında en ilginci ise, 7 serisine ek olarak, 4-inç ekrana sahip bir iPhone 7 modelinin gelebileceği. iPhone 5 serisinden sonra sektörün yeni popülaritesi olan büyük ekranlı telefon çılgınlığına katılan Apple, istediği satış rakamlarını elde etse de küçük ekranlı iPhone severlerden olumsuz yorumlar almıştı.

Sanıyoruz bu sebeple Apple, tekrardan o kitleye hitap ederek gönüllerini fethetmek için bir girişimde bulunacak. 4-inç ile gelecek olan iPhone'un plastik bir gövdeye ve bir seviye daha düşük özelliklere sahip olabileceği de konuşulmakta (A9 işlemci vs). Yani anlayacağınız, Android telefon üreticilerinin yaptığı yüksek seviye telefonların düşük versiyonlularını yapma işine Apple da dahil oluyor. Bu sayede şirketin satış rakamlarında ciddi derecede bir artış olması da beklenmekte.

Apple’ın iPhone’uyla ilgili haberler şimdilik bu kadar.

Kaynak: http://www.webtekno.com/mobil/iphone-7-4-inc-apple-h12060.html

Kaynak: Diyarbakır Söz