İphone’u Yavaş Çalışan Kullanıcılarına Tavsiyeler!

İphone kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri sorunlardan bi tanesi olan donma veya ağır çalışma problemine karşı şiddetle tavsiye edeceğimiz bazı püf noktalar…

İphone’u Yavaş Çalışan Kullanıcılarına Tavsiyeler!

1. ESKİ FOTOĞRAFLARDAN KURTULUN

Her gün sık sık fotoğrafçekiyoruz; ancak geriye dönüp bakmadığımızdan bu fotoğrafların cihazın nasılhafızayı hızla tükettiğine hiç dikkat etmiyoruz. Artık işinize yaramayacağınıdüşündüğünüz fotoğrafları silerek işe başlayabilirsiniz. Fotoğrafları iPhone’udoğrudan bilgisayara bağlayarak sabit diskinize atabilir ya da iCloud’afotoğrafları yedekleyebilirsiniz.

2. GEREKSİZ UYGULAMALARI KALDIRIN

Kullanırım diyeindirdiğiniz, ancak sonra yüzüne bakmayı unuttuğunuz onlarca uygulamatelefonunuzda duruyor. Israrla telefonda kalmaları gerekmiyorsa onları nedenkaldırmayasınız? Bunun için önce hangi uygulamanın telefonunuzda ne kadar yerkapladığına bakmanız gerekiyor. Bunun için Ayarlar>Genel>Saklama Alanı veiCloud Kullanımı kısmından Saklama Alanı bölümündeki ’Alanı Yönet’ seçeneğinetıklayın. Burada karşınıza çıkacak listede uygulamalar kapladıkları alanbilgisiyle karşınıza çıkacak. Çok yer kaplayan; ancak işe yaramayanuygulamaları bu bölümden silebilirsiniz.

3. ESKİYEN MESAJLARI SİLİN

SMS’i ne kadar sık kullandığınızıbilmiyoruz; ancak arada kontrol etmediğinizde zamanla yüzlerce SMS’ingereksizce telefonunuzda saklandığını fark edeceksiniz. Özellikle bu SMS’leriniçinde MMS tipi görüntüler de varsa cihazınızda ciddi anlamda yer kaplıyorolabilir. SMS’lerin 30 günde bir veya yılda bir silinmesi talimatını verirsenizözellikle çaba göstermenize gerek kalmaz ve 30 günde bir SMS’leriniztemizlenir. Bunun için Ayarlar>Mesajlar>Mesajları Tut bölümüne giripdilediğiniz süreyi belirleyebilirsiniz.

 4. SAFARI’DE TEMİZLİKiPhone’da daha çok Safari’yi kullanarak internete girdiğinizi varsayarakSafari’yi nasıl hızlandırabileceğinizi burada aktaracağız. Safari’de yer yerinternete bile girmenizi engelleyen yavaşlıktan kurtulmak için önceAyarlar>Safari>Tarihçeyi ve Web Sitesi Verilerini Sil bölümüne tıklayın.Size bu konuda emin olup olmadığınız sorulduğunda ’Sil’ butonuna dokunduğunuzdaartık tarayıcınızdaki çerez ve web geçmişi silinmiş olacak.

 5. OTOMATİKGÜNCELLEŞTİRMELERİ KAPATIN iPhone’da yer alan sürüyle uygulama, her haftaneredeyse güncelleme alıyor. Bu da iPhone’unuzun olur olmaz her yerdeuygulamaları güncelleştirmeye çalışmasıyla sonuçlanıyor. Arkaplanda yapılan bugüncelleştirmeler ise iPhone’lara olumsuz yansıyor. Bunu önlemek ise otomatikgüncelleştirme ayarını kapatmakla mümkün. Önce Ayarlar>iTunes Store ve AppStore bölümüne girin. Daha sonra Otomatik İndirmeler bölümü altında bulunan"Güncellemeler" bölümü yeşik görünüyorsa, pasif konuma getirin.

6. OTOMATİK İNDİRMELERİ KAPATIN

iPad’e indirdiğiniz biruygulamanın aynı App Store hesabındaki iPhone’a da otomatik indirildiği malum.O ayarı kapatmadığınız sürece her iki cihazda eşgüdümlü olarak uygulamalarıberaber indireceğinden gereksiz işlem yükü ortaya çıkacak. Bunu önlemek iseoldukça basit. Ayarlar>iTunes Store ve App Store bölümüne girin. Daha sonraOtomatik İndirmeler bölümü altında bulunan Müzik, Uygulamalar ve Kitaplar bölümünüpasif konuma getirin. Hepsi bu!

7. OTOMATİK Wi-Fi ARAMA ÖZELLİĞİNİ KAPATMA iPhone’unuzstandart gelen ayarlar altında sürekli WiFi ağı arama çabası içindedir. Bunuönlemediğinizde sürekli telefonunuzun WiFi ağı aradığını, mekandeğiştirdiğinizde size bu ağları önerdiğini, daha önce girmiş olduğunuz bir ağatekrar otomatik bağlanmanızı sağlar. Ancak onlarca ağ arasında arama yaparkencihazın yok yere efor sarf ettiği de ortada. Manuel olarak bunu yapacağınızıdüşünürseniz Ayarlar>Wi-Fi>Ağlara Katılmadan Sor bölümünü pasif konumagetirin.

 8. iPHONE’U ARADA BİRKAPATIP AÇIN

Her ne kadar biz telefon desek de, o bir bilgisayar aslında,cebimizde taşıdığımız minik bir bilgisayar. Ev veya iş yerindeki bilgisayarlarıbile yavaşladığından şikayet edere kapatıp açarken, neden aynısını telefondayapmayız ki? En azından haftada bir iPhone’u yeniden kapatıp açtığınızdatelefonunuza bu durumun olumlu yansıyacağını unutmayın.

9. HER GÜNCELLEMEYİ HEMEN YAPMAYIN

Apple bizi düşünerekiPhone ve iPad’ler için belirli aralıklarla güncelleme yayınlar. Bunların kimibüyük, kimi de ufak çaplıdır. Güncellemeler geldiğinde iPhone’unuz sizibilgilendirir; ancak tavsiyemiz güncellemeyi yaparken hangi model iPhonekullandığınızı da düşünmeniz. Güncellemeyi yapmak için aceleci olmayın; aksinebiraz bekleyin; internetten sizin kullandığınız iPhone modelini kullananlarınyorumlarına bakın. Sorun yaşayanlara rastlamadığınız taktirde güncellemeyiyapın; yoksa yayınlanacak yeni güncellemeyi bekleyin.

10. ÜÇÜNCÜ PARTİ UYGULAMALARDAN DESTEK ALIN Tüm buçabalarına rağmen telefonunuz yavaşsa, üçüncü parti uygulamalar bu konuda sizeilaç gibi gelebilir. Örneğin Battery Doctor isimli uygulama ise belleğirahatlatabilir, şarj ömrünüzü de kayda değer artış yaşayabilirsiniz.

11. SIK SIK iPHONE’U YEDEKLEYİN, SIKIŞINCA GERİ YÜKLEYİN

iPhone’unuzu her ihtimale karşı sık sık iTunes ve/veya iCloud üzerindenyedekleyin. Olur da telefonunuz bir gün yavaşladığında bu saydığımız yöntemlerişe yaramadığında, telefonu daha önceki tarihlerdeki yedeklemeleri kullanarakgeri yükleyebilirsiniz. BONUS: AŞIRI ISINAN iPHONE’LARDAN HIZ BEKLEMEYİN

Çokfazla uygulamalarla haşır neşir olduğumuz zamanlarda diğer telefonlar gibiiPhone’ların da aşırı ısındığına tanık olmuşsunuzdur. Bu tip durumlarda daiPhone’dan çok hızlı olmasını beklemeyin. Telefonunuzu hafiften dinlendirmek deaklınızın bir köşesinde bulunsun.

iPhone (telaffuzu /ˈaɪ.foʊn/), Apple tarafından tasarlananve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur.İlk modeli 28 Haziran 2007’de tanıtılmıştır.[1]

iPhone’da dahili kamera, yazılı mesajlaşma ve görsel seslimesajlar, taşınabilir medya çalar, Safari internet tarayıcısı, e-posta vekablosuz internet özellikleri bulunmaktadır. Kullanıcı arayüzü çoklu dokunmatikekrana uygun olarak fiziksel klavye yerine sanal klavye özelliği ile birlikteoluşturulmuştur. 3. parti yazılım desteği de bulunduran iPhone, 2008’inortalarında faaliyete geçen App Store sayesinde 1.3 milyon’dan fazla Appletarafından onaylanmış uygulamayı desteklemektedir.[2] Bu uygulamalar App Storeiçinde yirmi farklı türe ayrılarak listelenmektedir.

iPhone’nun sekiz farklı modeli bulunmaktadır. Sekiz modelinilk beş modelinin 3,5" ekranı varken altıncı telefon olan iPhone 5’te ilkdefa ekran boyutu değiştirilerek 4" yapılmıştır.

İlk model dokunmatik ekranlı iPhone (veya iPhone 2G), ceptelefonu sektörü için devrim niteliğindeydi. iPhone 3G ve 3GS’in temeliniiPhone oluşturur. iPhone 2G’nin kasası alüminyum-plastiktir. iPhone 3G’de isearka kısım bir bütün halinde piyano siyahına boyanmıştır. 3GS’te gelen videoçekme özelliği ve daha yüksek RAM kapasitesi bu telefonu öncüllerinden ayrıkılmıştır.

iPhone 4’te ise tamamen farklı kasa kullanılmıştır. Bukasanın ön ve arka yüzü güçlendirilmiş camdan yapılmıştır; bunun yanı sıra dahayüksek RAM kapasitesi ve ön yüze kamera eklenmiştir. iPhone 4’ten sonraki modelolan iPhone 4S, iPhone 4 ile aynı kasaya sahipken tek fark antenlerin yerlerindeğiştirilmesidir. iPhone 4S, Apple tarafından özel olarak geliştirilen iSightkamera ile gelmiştir. Aynı zamanda çıktığı dönemde sadece 4S’te kullanılansesli komut asistanı Siri telefona eklenmiştir. (Siri; iOS 6 ile Yeni iPad’de,5. jenerasyon iPod Touch’ta ve iPhone 5’te kullanılmıştır.) iPhone 5, 4Shatlarını koruyarak yeni bir tasarımla gelmiştir. Bu tasarımın en büyüközelliği ekranın, 4S’e göre uzatılması ve kasa materyalinin değiştirilmesidir.iPhone 5’e yeni A6 işlemci gelmiştir ve bellek arttırılmıştır. En son modeliiPhone 5S’e farklı renk seçenekleri eklenmiş, 64-bitlik Apple A7 işlemci,parmak izi okuyucu ve çift LED flaş kullanılmıştır.iPhone 5s yüksekperformansıyla dikkat çekmiştir. iPhone 6 ise inceliği ve şık tasarımıyladikkat çekmiştir. iPhone 6 A8 çipi ile çok hızlı bir sisteme sahiptir.

Kaynak:habergazete.com

Kaynak: Diyarbakır Söz