Görüş Bildir

Karşınızda HTC Nexus, ilk kez görüntülendi

2016'nın ikinci yarısına girerken telefon piyasası hareketlik göstermeye başladı. Google-HTC öncülüğünde geliştirilip tasarlanan Marlin kod adlı yani Nexus akıllı telefona ait ilk görüntü telefon piyasasına sızdı. İşte tüm detaylarıyla HTC Nexus...

Karşınızda HTC Nexus, ilk kez görüntülendi

Marlin kod adlı HTC Nexus'un konsept görüntüsü cihaz çalışır vaziyetteyken çekilip internete servis edilerek cihazı bekleyenlere piyasaya çıkışının yakın olacağı umudu arttı.

HTC Nexus akıllı telefonun yayınlanan görüntüsünde ne yazık ki telefonun sahip olduğu tasarımı açıkça göremiyoruz. Henüz prototip aşamasında olan cihaz Android N sürümüyle çalışıyor ve temmuz ayı güvenlik güncellemesini almış görünüyor.

HTC Nexus telefonun özellikleri

Marlin kod adlı HTC Nexus akıllı telefonun tanıtım ve çıkış tarihi hala gizemini koruyor. Ancak iddialar yeni Nexus telefonların eylül ayında tanıtılacağı yönünde.

Marlin kod adlı telefonda 5.5 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü AMOLEDekran yer alacak. Dört çekirdekli Snapdragon 820/821 işlemcisinden güç alacak yeni nesil Nexus cihazda RAM 4GB olarak karşımıza çıkacak.

HTC Nexus telefona ait konsept görüntü

Dahası telefonda 12 megapiksel arka kamera yer alacak, ön kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

3.450 mAh kapasiteli bir pilin eşlik edecek HTC Nexus telefonda ayrıca parmak izi tarayıcısı yer alacak.

Telefon piyasasında Samsung ve Apple kadar ses getiremeyen HTC güçlü rakiplerine rağmen telefonlarında estetik tasarıma, teknik özelliklere ve iç donanıma en az rakipleri kadar ehemmiyet gösteriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir